Ajuntament de Palma
Política Cort 12/02/2024

Així serà la nova pista d'atletisme de Son Moix

L'infraestructura tindrà part interior i exterior, graderies i un parc. Les obres duraran dos anys

2 min
Recreació de la futura pista d'atletisme de Son Moix amb la Serra de Tramuntana de fons.

PalmaLa nova pista d'atletisme de Son Moix serà una instal·lació plantejada com un gran parc de sis hectàrees –equivalent a sis camps de futbol– eficient energèticament, i es construirà en dos anys des que es publiqui la licitació del projecte.

La infraestructura esportiva, iniciada per l'anterior equip de Govern i amb un cost de vuit milions d'euros, albergarà competicions estatals i internacionals, tindrà "una baixa petjada ecològica gràcies a la reducció del consum energètic" –amb la qual ha estat concebuda– i utilitzarà "energies netes", segons ha explicat el batle de Palma, Jaime Martínez.

Recreació de les graderies cobertes de la nova pista d'atletisme de Son Moix

L'estudi d'arquitectura VividEsports és el responsable d'un projecte que preveu l'accés a l'edifici principal des de l'aparcament de l'estadi de Son Moix. La pista, a l'aire lliure, serà de 400 metres i tindrà també un circuit de cross de 1.200 metres i unes graderies per a 3.000 persones, la meitat sota coberta a l'ombra. "Mostrarà l'entorn natural de la serra de Tramuntana al fons i es construirà seguint criteris de sostenibilitat com l'aprofitament de l'aigua, l'ús de geotèrmia o la instal·lació de plaques fotovoltaiques amb l'objectiu que sigui eficient a cost zero", ha especificat l'arquitecte Manuel González.

Recreació del futur mòdul cobert d'atletisme.

En qualsevol cas, serà "una infraestructura polivalent" amb una entrada per als vianants i una pista també a l'interior, de 60 metres i quatre metres d'alçària. Serà necessari "eliminar part de l'arbreda, que es repoblarà" per anivellar el terreny, que presenta un desnivell molt accentuat. "Necessitam equilibrar-lo amb un moviment de terres per construir un parc fresc i agradable", ha assegurat l'arquitecte Aleix González. El regidor d'Esports, Javier Bonet, no ha especificat si aquest parc estarà obert permanentment al públic, a causa del manteniment i protecció que requereix la pista d'atletisme. "Estarà obert quan sigui possible", ha assenyalat.

El projecte preveu la construcció d'un punt d'atenció al públic, un bar, despatxos per a les entitats, una sala de premsa i una altra de reunions. La pista d'atletisme serà la primera de titularitat municipal a Palma, ja que la ciutat no en té cap.

stats