GASTRONOMIA
Balears22/05/2017

"Masterchef' no va reflectir la tradició pastissera de Menorca"

L'Associació professional de pastisseria, fleca i afins de Menorca lamenta la poca rigorositat respecte de la rebosteria de l'illa mostrada al programa de TVE

Ara Balears

PalmaLa polèmica prové arran del programa número 7 de la cinquena edició de 'Masterchef', que es va emetre aquest diumenge, 21 de maig, a TVE i que havia estat enregistrat a Fornells. El menú que els concursants havien d'elaborar en la prova d'exteriors "es va presentar com a plats tradicionals menorquins i s'hi van incloure, erròniament, com a postres típiques els panellets", assenyala en un comunicat Apame, l'Associació professional de pastisseria, fleca i afins de Menorca.

"Sent els panellets un dolç típic de Catalunya i acceptant la seva puntual i esporàdica comercialització a Menorca durant la festivitat de Tots Sants dels darrers anys, no es pot, en cap cas, presentar-los com un producte típic de l'illa", hi afegeix l'associació.

Cargando
No hay anuncios

"A la pastisseria local menorquina se li ha de reconèixer la identitat pròpia, per la seva antiguitat i la seva gran varietat. És principalment aquesta singularitat la que no es va reflectir en el programa 'Masterchef 5', els assessors del qual no han sabut captar la veritable riquesa i idiosincràsia de la pastisseria menorquina", reconeix Apame.

L'associació lamenta que "ha estat una gran oportunitat perduda per fer valer i donar a conèixer una part molt important i única de la gastronomia de l'illa".