EDUCACIÓ
Balears05/04/2017

La lluita contra l'abandonament escolar, una assignatura pendent

Les Illes Balears són la segona comunitat autònoma amb la taxa més alta, només superada per Ceuta

Anna Vidal

Unicef Balears ha presentat aquest dimecres a Palma el seu tercer informe sobre la infància a les Illes. Segons aquest document, que analitza diversos aspectes relacionats amb el benestar infantil, la taxa d'abandonament escolar a les Illes Balears és del 26,7%, una xifra molt superior a la mitjana estatal, que és del 20%. De fet, l'Arxipèlag és la segona comunitat autònoma amb la taxa més alta, només superada per Ceuta.

S'entén per abandonament escolar la població de 18 a 24 anys que ha completat com a màxim la primera etapa de Secundària i no segueix cap estudi o formació postobligatòria. L'informe també aporta dades sobre el grau d'escolaritat en les diferents etapes educatives. En el cas del primer cicle d'Educació Infantil (0 a 2 anys), la taxa d'escolaritat se situa en el 22,6%. Per Silvia Casasnovas, tècnica de Polítiques Locals d'Unicef, tot i que hi ha hagut una “certa millora” en comparació amb anys anteriors, continua molt lluny de la mitjana estatal, que és del 32,8%. Casasnovas ha recordat que l'escolarització en aquesta etapa és clau “per a la igualtat d'oportunitats”. Pel que fa a l'alumnat que es gradua en Educació Secundària Obligatòria (ESO), les Illes Balears, amb el 73,8%, també se situen per sota de la mitjana estatal.

Cargando
No hay anuncios

Aquest estudi, a diferència dels anteriors, planteja diverses propostes per millorar la situació de l'educació a les Illes Balears i les vincula als objectius de desenvolupament sostenible fixats a l'Agenda 2030, entre els quals hi ha el de “garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, i promoure oportunitats d'aprenentatge”. Unicef proposa com a reptes per al 2030 a les Illes Balears que la taxa d'abandonament escolar passi del 26,7% al 10%, i que la taxa de graduats en Educació Secundària Obligatòria sigui del 100%.