La concessionària de la cuina de Son Espases ja ha pagat 426.000 euros en multes

El Govern ha deduït els doblers del conveni després de detectar nombroses irregularitats

Les irregularitats en el servei de cuina de l' hospital de Son Espases, denunciades pels sindicats a l'ARA Balears, han suposat per a la concessionària multes per valor de 426.000 euros, que el Govern s'ha cobrat en forma de deduccions. La xifra l'ha donat aquest dimarts la presidenta, Francina Armengol, durant la sessió de control al Govern.

En resposta a una pregunta del diputat de Podem, Carlos Saura, Armengol ha negat que l'Executiu no estigui actuant davant les queixes constants  dels representants dels treballadors. "Diàriament, quatre persones es dediquen a supervisar-ne les feines i donen ordres per corregir-ne les deficiències en 48 hores. Si no, el servei de salut rep la queixa i actua, a diferència del Govern anterior", ha assegurat.

Armengol ha subratllat que el marge de resolució de les incidències ha augmentat un 85% aquesta legislatura i ja ha avançat que hi ha obert un contenciós-administratiu amb la concessionària per valor de més de 86.000 euros.

Saura, qui ha qualificat de "totalment tòxic" el clima de treball que hi ha a la cuina de son Espases, ha retret a Armengol que "estan orgullosos del servei" i ha reclamat que es replantegin el rescat de la concessió. La presidenta li ha replicat que "a part de discursos, cal tocar a terra" i ha descartat una mesura tan dràstica per manca de doblers. "Què deixem de fer, senyor Saura?", li ha demanat.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF