EDUCACIÓ: CONFLICTE A LES AULES
Balears15/06/2014

Un 87% dels centres rebutja el projecte trilingüe i acusa Educació de pressions

El termini per aprovar el TIL acaba avui, tot i que aquesta setmana encara hi haurà votacions

Mercè Pinya

PalmaLa disposició transitòria primera de l’Ordre TIL, publicada el 9 de maig, estableix que “amb caràcter extraordinari, les actualitzacions o modificacions dels projectes de Tractament Integrat de Llengües dels centres educatius que es facin per al curs 2014-15 s’han de presentar al Departament d’Inspecció Educativa abans del 15 de juny de 2014”. Avui és 15 de juny i ha passat el que molts ja preveien: una gran majoria de centres no ha aprovat el projecte TIL. El rebuig generalitzat per part dels claustres ha acabat, segons càlculs de l’Assemblea de Docents, amb un 87% de claustres de professors que han votat i ho han fet en contra del TIL -47 IES i 56 CEIP. De fet, tot i que la majoria ja ho ha fet, encara queden alguns centres que no han votat els projectes TIL en claustre. La normativa fixa el 15 de juny, però els inspectors recorden que no passa res si durant aquesta setmana encara hi ha algunes votacions.

“Als retards injustificats en la convocatòria i a uns terminis impossibles de seguir, cal afegir-hi el fort rebuig que està rebent el TIL als claustres després del primer any d’imposició”, apuntava ahir l’Assemblea de Docents de les Illes. Són 103 els claustres que han votat en contra dels projectes TIL en primera volta -ara hauran de ser esmenats per les comissions de coordinació pedagògica de cada centre per tornar a ser sotmesos a votació.

Cargando
No hay anuncios

Denuncien pressions

Tot i l’aclaparador 87% dels centres que han votat en contra del TIL, els docents denuncien pressions “per part de la Conselleria d’Educació en forma d’informacions falses o de visites de certs inspectors que durant aquest curs s’han convertit en comissaris polítics”.

Cargando
No hay anuncios

Asseguren que al CEIP Son Ferriol es posaren problemes per poder votar de manera secreta i s’exigí l’argumentació del sentit negatiu del vot. Cal recordar que la Conselleria va traslladar a principi de setmana als centres unes instruccions signades per inspectors en què es negava la necessitat d’haver de justificar el vot.

A l’IES Son Pacs -expliquen- no es va permetre la votació secreta, “contravenint la legalitat”. A les mateixes instruccions es prohibia votar de manera secreta, un extrem que des de l’Associació d’Inspectors es titllà d’interpretació esbiaixada de la llei, quan la Constitució estableix que el vot és lliure i secret. Els docents recorden que han establert una “línia unitària d’actuació” sobre assumptes legals amb les associacions de directors i inspectors i animen a consultar-los.