Societat 01/02/2019

La Plataforma Antiautopistes denuncia que Armengol no es vol reunir amb el col·lectiu

Des de desembre demanen una audiència amb la presidenta per parlar de l'autopista de Llucmajor-Campos, però encara no han obtingut cap resposta

K. O.
2 min
La Plataforma Antiautopistes denuncia que Armengol no es vol reunir amb el col·lectiu

PalmaLa Plataforma Antiautopistes ha denunciat aquest divendres davant del Consolat de Mar que la presidenta de les Balears, Francina Armengol, no vol reunir-se amb el col·lectiu per parlar sobre el projecte de Llucmajor-Campos, tot i les reiterades sol·licituds que han fet des del desembre passat.

"La dilació de la presidenta a reunir-se amb nosaltres suposa una greu contradicció amb els compromisos dels Acords pel Canvi que parlaven de diàleg, transparència, participació i, fins i tot, de radicalitat democràtica", ha explicat en un comunicat.

A més, com ja han criticat altres vegades, el Pla de Mobilitat del Govern "xoca amb l'execució de l'autopista i les competències són en ambdós casos del partit que Armengol lidera". També denuncien que el projecte de Campos està sense pressupostar, i per això volen dur a terme una reunió per poder consultar totes les dades de l'obra.

Responsabilitat i extrema detra

Armengol va afirmà el passat dimecres que l'alternativa a les queixes i reclamacions dels ecologistes era l'extrema dreta. Això ha motivat als activistes per protestar davant del Consolat i, a més, qualifiquen les declaracions com a "totalment irresponsables". En la seva opinió, que l'extrema dreta augmenti, és conseqüència que "l'autoproclamada esquerra" faci les polítiques de la dreta i que sigui incapaç de rectificar ni replantejar-se les qüestions fonamentals que haurien de definir les polítiques progressistes.

Per la seva banda, la portaveu de l'executiu balear, Pilar Costa, ha assegurat durant la seva compareixença al Consell de Govern que "respectam absolutament les manifestacions ecologistes, tot i no estar d'acord". A més, ha recordat que l'executiu balear està a punt d'aprovar la Llei de Canvi Climàtic de les Illes Balears, aquesta setmana ha aprovat la llei de residus i sòls contaminants i també la limitació de vehicles a Formentera.

stats