Societat 01/09/2022

Igualtat organitza unes jornades per reforçar l'estratègia contra les violències masclistes

Les conferències es faran dia 6 i 7 d'octubre al Col·legi d'Advocats de les Illes Balears

ARA Balears
1 min
‘Avançant en l'abordatge de les violències masclistes’, 6 i 7 d'octubre

PalmaLes jornades 'Avançant en l'abordatge de les violències masclistes’ es faran els dies 6 i 7 d’octubre al Col·legi d’Advocats de les Illes Balears per abordar el tema des de diferents àmbits i amb diferents professionals. Les activitats estan pensades per a estudiants i professionals com operadors judicials, forces i cossos de seguretat de l’Estat, policies locals, personal sanitari, treballadors socials, psicòlegs i educadors, entre altres; també estan obertes a entitats i a tothom que hi estigui interessat.

La conferència inaugural, L’abordatge sistèmic de les violències masclistes i la diligència deguda de l’Estat, serà a càrrec de la delegada del Govern contra la violència de gènere, Victòria Rosell. El mateix dia, dijous 6, la politòloga i activista feminista Nerea Barjola, autora del llibre Microfísica sexista del poder, presentarà la seva conferència Narratives del terror sexual.

El segon dia, divendres 7 d'octubre, l’advocada i criminòloga Carla Vall oferirà la conferència Manual per a víctimes supervivents de violències masclistes, títol del seu darrer llibre. Seguidament, hi intervindran una desena d'experts del món del dret, la psicologia, la psiquiatria i l’antropologia per proposar un seguit d'estratègies a fi de lluitar contra les violències masclistes.

“Aquestes jornades són una gran oportunitat per crear sinergies i reforçar estratègies amb l’objectiu d’erradicar aquesta forma de violència que pateixen les dones a tot el món pel fet de ser dones”, ha assenyalat el conseller de Presidència, Javier de Juan. A partir d'aquest dijous, 1 de setembre, s'ha obert el termini per formalitzar-hi la inscripció.

stats