Societat 18/08/2020

Entren en vigor a les Balears les noves mesures per lluitar contra el covid-19

El BOIB ha publicat aquest dimarts les 11 iniciatives que varen acordar les comunitats autònomes amb el Ministeri de Sanitat

Ara Balears
2 min
Unas botellada a l'Arenal.

PalmaLes 11 mesures que varen acordar les comunitats autònomes amb el Ministeri de Sanitat per evitar contagis de coronavirus ja han entrat en vigor. El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) ha publicat la resolució de la Conselleria de Salut, en què hi ha normes com la prohibició de l'oci nocturn, de fumar al carrer si no es pot mantenir la distància de seguretat de dos metres i de les festes a piscines i vaixells.

A més del tancament dels locals d'oci nocturn, el qual ja estava decretat a les Balears, hi haurà un límit de deu persones als locals d'hostaleria i restauració, els quals hauran de tancar a la 1 h de la matinada –no podran acceptar nous clients a partir de mitjanit. A més, l'Executiu ha prohibit la venda de begudes alcohòliques als vaixells que facin excursions o que facin trajectes entre illes. D'altra banda, es redueix l'aforament als llocs del culte del 75% al 50%.

Pel que fa a les residències, serà obligatori fer PCR als nous ingressos i als treballadors que tornin de vacances. Les visites es limitaran a una persona per resident, amb un màxim d'una hora al dia. Quant als esdeveniments o activitats multitudinaris, les autoritats sanitàries avaluaran un per un si es poden dur a terme. A més, i aquesta és una mesura que ja s'aplicava a les Balears, les botellades estaran prohibides. D'altra banda, es faran proves PCR massives entre les poblacions de risc. També es prohibeix fumar al carrer quan no es pugui respectar una distància de seguretat de dos metres.

Cal recordar que l'Executiu ha decidit endarrerir l'inici de les competicions oficials d'esports d'equip i contacte fins a l'octubre. Aquesta activitat esportiva estarà prohibida 15 dies, malgrat que els entrenaments es podran dur a terme sempre que els exercicis no impliquin cap contacte físic.

Noves mesures covid-19
stats