Societat 11/10/2018

El Consorci de Compensació d'Assegurances només cobrirà allò assegurat a les cases

Els terminis del peritatge es poden allargar a causa de la magnitud de les destrosses

M.ll.
2 min
El Consorci s'encarregarà d'indemnitzar els afectats que tenien una assegurança.

PalmaEl Consorci de Compensació d'Assegurances, entitat que depèn del Ministeri d'Economia, pagarà indemnitzacions a tots els que han patit danys materials a causa de la torrentada de dimarts a Mallorca. Com que les assegurances no cobreixen els sinistres causats per desastres naturals, aquesta entitat sí que té en compte els danys ocasionats per riscos extraordinaris.

En el cas dels habitatges o comerços, "només es cobrirà allò que estava assegurat", segons fonts de l'entitat. És a dir, que si una casa només tenia assegurat el continent, el contingut no entrarà en el peritatge ni en la quantitat d'indemnització a rebre. Si l'habitatge no estava assegurat, el seu propietari no rebrà cap indemnització del Consorci i haurà de recórrer als ajuts institucionals.

Els cotxes, coberts independentment del tipus d'assegurança

Pel que fa als cotxes, la indemnització està coberta per a tots els vehicles, encara que només estiguin assegurats a tercers (la cobertura obligatòria per circular).

Tan bon punt les parts afectades s'hagin posat en contacte amb el Consorci, "hi ha un termini de deu dies perquè el pèrit valori els danys". El problema és que la quantitat d'afectats a Mallorca "segurament dilatarà aquest temps".

Els afectats es poden posar en contacte amb el Consorci als telèfons 902222665 o 952367042, de dilluns a divendres de les 9 a les 14 h.

Ajudes per als tràmits

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha format un equip d'una trentena de treballadors socials preparats per intervenir casa per casa i assessorar els afectats a l'hora de tramitar els ajuts econòmics d'emergència que el Govern ha habilitat amb caràcter extraordinari per fer front a les necessitats. El Govern tramitarà la prestació de caràcter excepcional de manera àgil i senzilla per tal que arribi a les famílies al més aviat possible.

El grup d'intervenció social urgent, integrat per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, l'IMAS i els serveis socials dels ajuntaments de Sant Llorenç, Artà, Capdepera i Son Servera, s'ha reunit aquest dimecres per coordinar els ajuts econòmics d'emergència social a les famílies afectades.

Els treballadors socials valoraran, juntament amb les persones afectades, quines necessitats tenen els afectats i el material que s'ha de reposar per garantir unes condicions bàsiques per poder restar a l'habitatge. Això inclou electrodomèstics, estris i roba de llar, mobiliari, finestres, portes d'accés a l'habitatge, pintura etc.

stats