Societat 07/05/2019

Ciutadella reduirà la factura telefònica 30.000 euros anuals amb el sistema IP

El Consistori manté un contracte anual amb Telefònica per 80.000 euros

Ivan Martín
1 min
Ciutadella s'afegeix a la tecnologia que ja utilitza el Consell, SILME, l'Ajuntament d'Es Castell i el de Sant Lluís.

CiutadellaL’Ajuntament de Ciutadella estalviarà prop de 30.000 euros a la factura telefònica anual. L’empresa Menorcatel ha estat l’adjudicatària d’una iniciativa que impulsa l’equip de govern per modernitzar el servei de telefonia de la institució i millorar l’atenció al públic gràcies a la incorporació de les noves tecnologies de la comunicació. En concret, l’Ajuntament de Ciutadella pretén retallar la despesa mitjançant la telefonia IP.

La idea és, un cop amortitzada la inversió inicial a quatre anys vista, reduir un 40% la despesa anual, que actualment està situada en els 80.000 euros del contracte amb Telefònica, que inclou telefonia fixa i mòbil. La telefonia IP és un conjunt de recursos que fan possible que el senyal de veu viatgi a través d’internet emprant el protocol IP. Això significa que s’envia el senyal de veu de manera digital, en paquets de dades, en lloc d’enviar-la analògicament amb els circuits utilitzables solament per la telefonia convencional.

A més, amb la incorporació d’aquesta nova tecnologia, l’Ajuntament de Ciutadella s’integrarà en la xarxa de telefonia fixa d’àmbit insular ja existent entre el Consell de Menorca, Silme (Servei d’Informàtica Local de Menorca) i els ajuntaments de Sant Lluís i es Castell. Les telefonades entre aquestes administracions viatgen per la xarxa corporativa de dades, que s’implementa sobre la física de fibra òptica propietat del Consell i que no representa cap mena de cost.

stats