El Govern tanca 47 àrees recreatives gestionades per l'Ibanat per prevenir contagis de covid-19

La petició l’ha feta la Conselleria de Medi Ambient i Territori amb l’aval del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana i diversos batles de la zona

El Govern tanca 47 àrees recreatives gestionades per l'Ibanat per evitar riscos sanitaris associats a la massificació i prevenir contagis de covid-19. Concretament, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) s'estableix que, davant el risc de massificació, "queden tancades les àrees recreatives que gestiona l'Ibanat i es prohibeix l'ús recreatiu del foc i l'ús de les infraestructures fins que la condició sanitària ho permeti".

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient en un comunicat, la resolució s'ha aprovat a proposta de la Conselleria de Medi Ambient i Territori una vegada s'ha constatat que l'Ibanat no té la capacitat de controlar l'aforament ni de si es compleixen les mesures de seguretat per fer front al virus.

Aquestes 47 àrees que controla l'Ibanat són espais recreatius d'accés lliure ubicats en el medi natural on els usuaris troben fogons, taules i altres infraestructures com banys químics i parcs infantils amb la finalitat que els usuaris puguin gaudir d'un espai recreatiu on poder cuinar i menjar compartint aquests espais amb el mateix grup de persones i amb altres grups de persones desconegudes.

Els usuaris que utilitzen aquestes àrees comparteixen les mateixes infraestructures, de manera que cuinen i mengen en els mateixos fogons i taules, sense possibilitat de complir les mesures de seguretat establertes contra el coronavirus. 

Fins ara es permetia l’accés a les àrees recreatives, tot i que no s’hi permetia l’ús recreatiu del foc per motiu de la temporada d’alt risc d’incendis forestals. Així mateix, s’havien precintat els llocs comuns com a mesura dissuasòria. Tot i així, els darrers dies ja s’han registrat alguns episodis de massificació en aquests espais i per això la Conselleria de Medi Ambient ha fet aquesta petició.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF