Política08/06/2013

Toc a sometent per la bona nova federalista a Nicaragua

Sara González

BarcelonaPer capgirar les enquestes adverses, per combatre el sobiranisme i per mobilitzar el partit, el PSC farà desfilar a partir de finals d'aquest mes i fins al gener del 2014 un exèrcit d'un centenar de càrrecs electes i del partit que es dedicaran a pentinar el territori pregonant La solució federal . L'objectiu: que es parli de federalisme des d'Alcanar a Portbou i des de la Seu d'Urgell a Vilanova i la Geltrú gràcies a una campanya amb 500 actes que se celebraran als municipis de més de 10.000 habitants. A partir d'aquí, esperen que el boca-orella faci la resta i que el projecte federal dibuixat per la Fundació Rafael Campalans sigui motiu de conversa a les llars dels catalans.

Perquè per molt que els sondejos els juguin a la contra, Pere Navarro encara confia que l'estat federal i, per tant, l'entesa amb Espanya, té prou força i recorregut per frenar l'independentisme, i que el que cal és diàleg i constància. No deixa de ser paradoxal, però, que el nou lema del PSC per encarar aquesta nova etapa -dissenyat, per cert, amb una estètica vintage - sigui "Canviem de futur". "¿Estem donant per fet que el futur està decidit i és l'estat propi? No en tenim prou amb haver de canviar el present?", es pregunten fins i tot alguns dirigents.

Cargando
No hay anuncios

Mobilitzar, dialogar i escoltar

El secretari d'organització del PSC, Esteve Terradas, va explicar ahir que no hi haurà un format estàndard d'acte, sinó que les agrupacions i sectorials el podran fer a gust i mida i, per tant, podran triar si fan un debat, un taller o una conferència clàssica. "L'important és que en parlin", va assegurar Terradas, conscient que la proposta dels socialistes no sona amb la mateixa força que ho fan l'opció independentista i la unionista. La consigna de Nicaragua per als pròxims mesos és "mobilització, dialogar i escoltar", però fugint dels mítings i recuperant la força de la militància clàssica. Una militància que, com més lluny està de l'àrea metropolitana, més crítica és amb la direcció nacional.

Cargando
No hay anuncios

Terradas va assegurar que les campanyes a favor del no a la independència que han posat en marxa els socialistes de l'Hospitalet i de Sant Feliu de Llobregat seran "compatibles" amb aquesta gira per promoure el federalisme que es posa en marxa des de Nicaragua. A més, va subratllar que aquestes iniciatives són estrictament locals, però que casen amb "projecte polític i social" que defensa el PSC.

Tot i això, per evitar més conflictes interns -hi ha qui lamenta que s'avalin les campanyes pel no i que, en canvi, se sancionin les veus que demanen llibertat de vot- l'equip de Navarro insisteix a fer una campanya propositiva i "en positiu". Ara caldrà veure si els ambaixadors que picaran pedra al territori troben o no la llum al final del túnel.