Política01/07/2019

Podem i el PSIB arriben a un principi d'acord per garantir la governabilitat del Consell de Mallorca

Les dues formacions han finalitzat les negociacions, però estan a l'espera de la decisió dels ecosobiranistes

Ara Balears

PalmaUnides Podem i el PSIB han arribat aquest dilluns a un principi d'acord per garantir la governabilitat del Consell de Mallorca, segons han explicat en un comunicat. De moment, les dues formacions estan a l'espera que els ecosobiranistes de MÉS s'hi sumin. Es preveu que la sessió constitutiva de la institució serà aquest pròxim dissabte 6 de juliol

Segons han informat els dos partits, el nou acord es basa en els consensos als quals s'ha arribat durant la ronda de negociacions mantingudes les darreres setmanes, però que es faci definitiu està pendent de la decisió de MÉS, així com de la ratificació de les direccions orgàniques de cada formació.

Cargando
No hay anuncios

Els tres partits d’esquerres sumen 17 consellers: 10 del PSIB, 4 de MÉS i 3 de Podem, mentre que la dreta té un conseller menys. Les tres formacions es varen reunir les darreres setmanes per parlar de qüestions tan fonamentals com la reducció de determinats projectes del Pla de carreteres, el Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT) i el Pla Territorial de Mallorca, que són els aspectes més complexos a l’hora de negociar entre les formacions.

El Consell és l’administració que més tard es formarà. Com en el cas dels ajuntaments, cada institució té uns límits per constituir-se després d’unes eleccions. Els consistoris tenien com a data límit el 15 de juny, i en el Consell els terminis estableixen que el ple de constitució sigui abans del dia 10 de juliol. A més, una novetat d’aquesta legislatura és que el nou reglament intern preveu que es faci un debat entre els partits polítics amb rèpliques i contrarèpliques durant la investidura del president o presidenta del Consell, com es fa al Parlament.