Política11/09/2018

Olga Ballester (C's) a Armengol: "A Mallorca estam fins a dalt de merda"

Ciutadans i El Pi han carregat contra les polítiques del PSIB i MÉS en gestió d'aigües i en relació amb els vessaments a les platges

Kike Oñate

Palma"A Mallorca estam fins a dalt de merda", ha dit la diputada de Ciutadans Olga Ballester i Nebot sobre els continus vessaments d'aigües residuals a les platges. La presidenta del Govern, Francina Armengol, se n'ha defensat dient que tot el que té a veure amb polítiques d'aigua "o es gestiona adequadament des del principi o no es pot canviar en el moment", en referència a les anteriors legislatures del Partit Popular.

Armengol també ha dit que d'ençà que el Govern va arribar "s'ha invertit a millorar el cànon de l'aigua i a augmentar la inversió en infraestructures hídriques. Ballester ha fet el retret següent: "Vosaltres –el PSIB– fa dotze anys que governau amb el PP". I "el discurs ecologista del PSIB i MÉS no té parangó.

Cargando
No hay anuncios

El portaveu d'El Pi, Jaume Font, que va ser conseller de Medi Ambient, ha negat que sigui "un problema històric", com ha dit Ballester, i ha recordat que les Illes Balears eren exemplars en depuració. No obstant això, troba intolerable que aquest estiu hi hagi hagut vessaments a Can Picafort, Can Pere Antoni i al Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera.

Així i tot, el president d'El Pi ha criticat que Podem no ha exigit al Govern més mesures per millorar el problema i considera que les seves exigències han anat minvant "de la mateixa manera que la seva possibilitat per guanyar vots".

Cargando
No hay anuncios

Finalment, la presidenta Armengol ha insistit que "s'hi està treballant" i ha recalcat que dels vessaments ocorreguts, solament dos s'han produït en alguna de les 80 depuradores que gestiona l'entitat autonòmica Abaqua, que depèn del Govern. A més, assegura que s'ha augmentat un 56% la inversió en manteniment i obra nova en aquesta legislatura, amb 72,3 milions destinats a depuradores.