Política07/05/2019

La croada d’Àragorn (i Viggo Mortensen) contra Vox

L'actor carrega contra la ultradreta a 'El País' arran de la campanya de Vox que utilitza el personatge d''El Senyor dels Anells'

Ara

Barcelona"Que comenci la batalla". És el lema de la campanya de Vox que utilitza Àragorn per cridar a votar en defensa de la unitat d'Espanya, però ara el guerrer se li gira en contra. L’actor Viggo Mortensen, que interpreta el personatge a 'El Senyor dels Anells', ha desenfundat l’espasa. En un article a 'El País', ha acusat el partit "antiimmigrant, antifeminista i islamòfob” de "poca destresa" per haver-se apropiat d'un personatge que és "un estadista poliglota que advoca pel coneixement i la inclusió de diverses races, costums i llengües de la Terra Mitjana”. També per fer servir la seva imatge com a actor, ja que ell es considera "una persona interessada en la riquesa cultural". “S’ha de ser ignorant”, assegura, per pensar que “utilitzar Àragorn per a una campanya d’un partit xenòfob és una bona idea”.

Cargando
No hay anuncios

Mortensen, parella d’Ariadna Gil i molt vinculat a Catalunya, es riuria de la matusseria de Vox si no hagués tret 24 escons al Congrés, escriu. Contra això, fa una crida a "estar atents" i "ser proactius", precisament com el personatge de J.R.R. Tolkien portat al cinema per Peter Jackson.