Política21/04/2019

Els comuns es comprometen a tornar a portar al Congrés les dues lleis del col·lectiu LGTBI que el PSOE va tombar

"Rivera va dir el 2006 que un matrimoni entre persones del mateix sexe genera tensió", recorda Mena

Xavi Tedó

BarcelonaEl candidat dels comuns, Jaume Asens, s'ha compromès avui a tornar a portar al Congrés les dues lleis que el col·lectiu LGTBI va fer i que el PP, però també el PSOE, van tombar en la legislatura passada. Es tracta de la llei d'igualtat LGTBI i la llei trans, que busquen garantir els drets d'aquest col·lectiu.

"Davant l'amenaça del partit de les pistoles (Vox) i dels seus socis, nosaltres, que som el partit que ha defensat més els drets d'aquest col·lectiu, tornarem a portar aquestes lleis al Congrés i esperem que el PSOE aquest cop hi doni suport", ha exposat Asens.

Cargando
No hay anuncios

"En aquestes eleccions està en joc la democràcia, però també els drets LGTBI, perquè com hem vist a Andalusia un dels partits ha comparat el feminisme amb el nazisme", ha afegit Asens, un altre cop en al·lusió a la formació liderada per Santiago Abascal, de qui ha dit que "ens vol tornar a portar a l'Espanya del blanc i negre".

La número 3 de la llista, Mar García, ha deixat clar que "en la situació actual és més necessari que mai defensar els seus drets" i que no faran "cap pas enrere" abans de sentenciar que "el trio de Colón no se sortirà amb la seva". García també ha lamentat que els socialistes vetessin l'aprovació d'aquestes dues lleis. "La diversitat sexual no resta, sinó que suma i ens fa més lliures", ha conclòs l'exdiputada a la cambra baixa, que ha subratllat que "el PSOE no porta l'autodeterminació de gènere al seu programa electoral".

Cargando
No hay anuncios

Els dos candidats han fet aquestes declaracions abans de l'acte 'L'amor guanya l'odi', que s'ha dut a terme a l'avinguda Mistral de Barcelona amb la presència també de l'exdiputat al Congrés Joan Mena i diferents membres d'aquest col·lectiu. Mena ha dit que el que "genera tensions és l'homofòbia", en resposta a les declaracions del candidat de Cs, Albert Rivera, que va afirmar el 2006 que "dir matrimoni a una unió homosexual genera tensions".

"No volem ministres que flirtegin amb l'homofòbia", ha dit en al·lusió a un possible pacte entre el PSOE i Cs, que podria comportar ministeris per a la formació taronja si hi hagués un acord entre les dues formacions.