INSTAL·LACIONS
Esports 21/04/2018

La piscina exterior de Son Hugo, tancada fins al 2019

Les previsions més pessimistes s’han fet realitat i les obres de remodelació no començaran fins a la pròxima legislatura

Juanmi Mas
3 min
La piscina exterior de Son Hugo, tancada fins al 2019

PalmaEl 2017, el 2018 i possiblement el 2019. La piscina exterior de Son Hugo continuarà tancada aquest estiu i tampoc no podrà donar servei fins a la pròxima legislatura. Les previsions més pessimistes s’han fet realitat i les obres de remodelació -amb un pressupost superior als dos milions d’euros- no començaran fins a l’any que ve, malgrat que el projecte sempre ha estat urgent per a l’Institut Municipal de l’Esport de Palma (IME), que veu amb impotència com els tràmits burocràtics retarden un treball que, en teoria, ja hauria d’estar en marxa. El segon objectiu, que era acabar les obres abans del 2019, tampoc es veurà cobert i els usuaris ja fa temps que lamenten que es torni a arribar a noves eleccions per forçar la màquina administrativa.

Des de l’IME expliquen que tot s’ha enredat molt per qüestions administratives, però està a punt d’adjudicar-se el projecte i la direcció d’obra el mes de maig, i després podran començar a fer els plecs per a l’execució de la reforma. Així ho comentava fa uns dies la regidora d’Esports de Palma, Susana Moll. “La piscina exterior es podrà encalentir tot l’any gràcies al projecte integral amb les energies renovables i, per tant, és un projecte imprescindible per al futur dels clubs i abonats”. “Des de l’IME, igual que l’any passat, cercam alternatives, com la de llogar la piscina de Sant Josep Obrer i recol·locar els clubs de la manera més racional possible”, va afegir Moll. Però això no basta i els clubs, quan necessiten un altre espai, cerquen una piscina fora de Palma, amb l’esforç que això suposa per als pares i els problemes que implica desplaçar-se des de Ciutat fins a la Colònia de Sant Jordi, per exemple.

Congrés d’Eficiència Energètica

I mentre la piscina no s’utilitza, el gerent de l’Institut Municipal de l’Esport, José María González, ha aprofitat l’avinentesa per exposar les diferents actuacions en matèria d’eficiència energètica que s’hi aplicaran a la ponència presentada aquesta setmana en el I Congrés espanyol d’eficiència energètica. Parlant-ne com un cas d’èxit sota el títol ‘Son Hugo: objectiu de consum gairebé nul’, va explicar que la instal·lació és un referent d’innovació per incorporar sistemes sostenibles dins el nou projecte de remodelació i que se situa en l’avantguarda de la tecnologia i de les energies netes.

Aquestes explicacions i treure pit per un recinte que no funciona com toca desespera els equips mallorquins que pertanyen a diferents clubs que sempre havien pogut entrenar a Son Hugo, perquè “el temps de les paraules s’esgota i la bona voluntat no basta per poder entrenar en condicions de qualitat”, han dit fonts de clubs diferents.

La piscina de Son Hugo es va construir amb motiu de la Universíada de Palma i són molts els usuaris que tornen a cercar-hi alternatives, atès que continua tancada. Això no obstant, el problema no afecta tant els que n’eren socis habituals -que volen tenir una opció d’oci- com els nedadors dels clubs esportius mallorquins. En aquest sentit, els quatre clubs de natació que queden afectats pel tancament de les piscines exteriors de Son Hugo són La Salle, Palma, Voltor i els de categoria màster, Mastbal i Esmàs. Pel que fa a la disciplina de waterpolo, els damnificats són el Ciutat i el Mallorca WC.

Des de fa molts d’anys, els clubs mallorquins es preparen per competir en campionats d’Espanya i són molts els medallistes que atresora l’illa. Però el fet de no poder entrenar en una piscina de 50 metres afecta la tècnica a l’hora d’afrontar una prova. Compartir carrils d’aigua, canviar la posició del cos per poder practicar els diferents estils com la papallona o simplement no poder entrar dins l’aigua amb bones condicions per la manca de pilons obliguen els entrenadors a cercar fórmules perquè els alumnes i nedadors tinguin les mateixes oportunitats.

stats