FUTBOL: ESPANYOL
Esports18/12/2011

L'aposta ofensiva de Pochettino dóna els seus fruits al Molinón

Martí Molina

Mauricio Pochettino explicava a la prèvia del partit que l'Espanyol havia de ser més intens que mai contra l'Sporting. Mossegar en la primera línia de pressió, recuperar pilotes i sortir amb rapidesa al contraatac per buscar la porteria contrària. I els seus homes li van fer cas des de bon inici. Tant, que abans d'arribar al segon minut de joc Weiss iniciava un contraatac i cedia la pilota a Thievy, que retallava i engaltava una canonada amb l'esquerra que significava el primer gol del partit. Una diana que obriria el camí de la victòria espanyolista en un partit elèctric en què els blanc-i-blaus van mostrar-se molt actius en atac, ja que van rematar més de vint cops a porteria.

Però va ser un enfrontament que també hauria pogut caure del costat de l'Sporting a la segona meitat, i més després de l'empat de Barral a la sortida d'un còrner. Només Sergio García, amb el partit absolutament trencat, va donar els tres punts als catalans, que els allunya de la zona de descens i els comença a fer pensar en objectius més ambiciosos, com les places europees.

Cargando
No hay anuncios

El partit del Molinón va ser extremadament dinàmic, més propi del futbol anglès. L'Espanyol va tenir més i millors oportunitats. I és que amb el gol a favor, els de Pochettino van apostar per mantenir la verticalitat de cara a la porteria rival. Res d'esperar, especular amb el marcador o amagar la pilota. Els jugadors blanc-i-blaus volien aplicar la fórmula de l'últim partit de Lliga contra l'Atlètic de Madrid, que els havia permès arribar a l'àrea contrària amb rapidesa per marcar i sentenciar.

Joan Verdú era l'encarregat d'iniciar els contraatacs per l'eix, amb el suport de Sergio García i l'ajuda per les bandes de Weiss i Romaric. A més de Thievy, que en la seva posició de davanter centre va tenir dues ocasions molt clares per marcar, abans de ser substituït.

Cargando

Però l'Espanyol va estar a punt de ser víctima de la seva pròpia medecina. I és que l'Sporting també va apostar per aquest intercanvi de cops. Al descans (0-1), Manolo Preciado va ordenar als seus homes que no s'arronsessin i que també fossin verticals. Així van aconseguir guanyar terreny progressivament, i acular els de Pochettino, que cada vegada tenien més dificultats per atacar i sortir amb la pilota controlada des de la línia defensiva.

Els locals van créixer en confiança i van provar diferents opcions ofensives, fins que van trobar el punt dèbil de la defensa espanyolista: la banda dreta, que defensaven Rui Fonte -havia substituït Weiss al descans- i Galán. Així van arribar les ocasions més clares.

Cargando

La sensació de perill era evident, i és que els locals trobaven espais per xutar, però el porter Cristian podia rebutjar amb els punys. Fins que Barral va rematar un còrner servit al primer pal i va clavar la pilota a l'escaire. L'empat donava esperances als asturians que podien aconseguir la victòria.

Reacció blanc-i-blava

Cargando

Però ahir va ploure durant tot el partit, i el terreny de joc estava cada cop més pesat. Així va ser com de mica en mica els jugadors de l'Sporting, que havien asfixiat els blanc-i-blaus als primers compassos de la represa, van anar afluixant. I a l'últim tram de l'enfrontament, Verdú es va tornar a vestir de director d'orquestra, i va iniciar més contraatacs. Finalment, Sergio García va tenir la seva oportunitat al minut 83, i no va fallar davant Juan Pablo.

Als homes de Preciado no els va quedar més remei que buscar el gol a la desesperada, i això només va servir perquè Álvaro Vázquez -que va acabar sent la referència atacant als últims minuts- tingués les seves opcions al contraatac, però que no va poder culminar.

Cargando

L'Espanyol va poder celebrar el triomf en un partit en què, novament, va mostrar-se molt crític amb l'àrbitre. I és que malgrat les repetides faltes que van cometre els futbolistes de l'Sporting, les dues úniques targetes grogues que es van ensenyar van ser per als visitants (Weiss i Rui Fonte), a més de Jesús Pérez -ajudant de Pochettino- que va ser expulsat per protestar.