Cultura11/10/2019

'Crida ben fort, Estela!', una exposició per explicar als infants què han de fer davant una amenaça d'abús sexual

El Centre Flassaders acull la mostra, creada a partir d'un conte de Bel Olid i Martina Vanda

Elena Navarro

PalmaEl Centre Flassaders acull, a la planta baixa, l'exposició 'Crida ben fort, Estela!', creada a partir d'un conte de l'escriptora Bel Olid i amb les il·lustracions de Martina Vanda. Es tracta d'una iniciativa organitzada per la Fundació RANA, que fa més de deu anys que treballa als centres educatius de les Illes Balears.

Durant aquest temps, 30.000 nins i nines de les Balears han rebut formació per prevenir abusos sexuals. Així ho ha explicat la presidenta de la Fundació RANA, Elisabeth Homberg, en la inauguració de l'exposició 'Crida ben fort, Estela!', que dilluns obrirà les portes al Centre Social Flassaders.

Cargando
No hay anuncios

Homberg ha comentat que Flassaders "és un espai on les famílies s'acosten" i per això és un bon lloc perquè es pugui conèixer aquest tema tan silenciat. La presidenta de RANA també ha explicat que el conte de Bel Olid "l'utilitzam en els centres educatius per ensenyar als infants a dir que no i la importància de demanar ajuda, no silenciar, no callar, poder parlar del que els passa", ha apuntat.

Cargando
No hay anuncios

En la inauguració, també hi ha estat present la regidora de Justícia Social, Feminisme i Igualtat de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, que ha relacionat l'abús sexual infantil amb l'augment de la pornografia infantil i del turisme sexual. "Estam davant de xifres de vergonya i d'impunitat", ha afirmat. Vivas ha agraït la feina feta per RANA.

La mostra és organitzada per l'Ajuntament en col·laboració amb la Fundació RANA i s'emmarca dins unes jornades de prevenció i abús infantil que començaran a Flassaders el 24 d'octubre. A banda del conte, també hi ha exposats els dibuixos fets per estudiants de diferents escoles de Palma després que se'ls explicàs el conte d'Estela.

Cargando
No hay anuncios

Aquest 2019 més de 1.700 nins i nines han fet aquesta activitat als seus centres educatius. La Fundació RANA, en col·laboració amb el programa Palma Educa, ofereix als col·legis aquest recurs per tal d'aconseguir que els infants creixin en un entorn segur, aprenguin a identificar una situació de probable abús i sàpiguen demanar ajuda si senten que estan en perill.