Hotels
Societat 09/02/2024

Reobre la cuina de l'hotel de l'Arenal inspeccionada per una possible intoxicació en arreglar-se les "deficiències"

40 persones es varen veure afectades

ARA Balears
1 min
Algunes de les terrasses de l'hotel afectat, a l'Arenal.

PalmaLa cuina de l'hotel de l'Arenal en el qual prop de 40 persones es varen veure afectades per una possible intoxicació alimentària s'ha reobert aquest divendres en comprovar-se que s'han resolt "les deficiències d'infraestructures i equipaments" detectades fa uns dies i que en varen implicar el tancament. Segons ha recollit Europa Press, els inspectors han acudit de nou aquest matí a l'hotel i, en constatar que s'havien corregit les deficiències, s'ha decidit aixecar la suspensió. El tancament de la cuina es va donar a conèixer aquest dimecres, després que dimarts es notificàs la intoxicació, que va afectar 40 usuaris (20 habitacions).

Pel que fa a l'origen de la presumpta intoxicació, cal assenyalar que la investigació encara no està tancada i, probablement, fins la setmana que ve no es tindran les dades detallades de la inspecció. Això no obstant, els indicis apunten que la situació va ser causada per una intoxicació alimentària i no per un problema víric, ja que els símptomes varen aparèixer a la vegada en tots els afectats.

En relació amb el nombre d'afectats, la Conselleria de Salut ha indicat que no té constància que hagin augmentat, tot i que no descarta que una vegada es tanqui l'informe la xifra pugui augmentar. A més, quan es va tancar la infraestructura, Inspecció no va poder agafar mostres perquè ja no hi havia restes de menjar a la cuina, però sí que es varen detectar deficiències que varen motivar la decisió de tancar-la. Així mateix, des de Salut han explicat que, a instàncies de Seguretat Alimentària de Salut Pública, s'ha ofert una formació sobre manipulació d'aliments a tot el personal de cuina de l'hotel.

stats