Societat 09/12/2016

El govern espanyol aprova el decret llei per aturar les revàlides de Wert

Méndez de Vigo anuncia un paquet de 386 milions d'euros per a programes educatius

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

MadridEl govern de Mariano Rajoy, finalment, s'ha esmenat. El consell de ministres ha aprovat aquest divendres el projecte de reial decret llei de mesures urgent per a l'ampliació del calendari de la Lomce, fet que es tradueix en la decisió per part del PP d'abandonar les revàlides de Wert i recuperar la selectivitat abans que el Congrés, on té minoria, derogués la polèmica llei.

El ministre d'Educació i també portaveu de l'executiu espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ho ha anunciat a bombo i platerets i ha deixat clar que Rajoy "compleix" amb els seus compromisos. De fet, el president del govern espanyol va anunciar la seva voluntat de suspendre els efectes acadèmics dels exàmens a 4t de l'ESO i 2n de batxillerat durant el debat d'investidura.

Estat i comunitats autònomes van arribar a un acord la setmana passada en la conferència sectorial d'Educació. Catalunya hi va votar en contra. Des d'un inici que la Generalitat va garantir que no desplegaria les revàlides i que la selectivitat es mantindria igual. Al final el govern espanyol li ha acabat donant la raó perquè la prova d'accés a la universitat serà pràcticament igual que la que es feia fins ara.

Méndez de Vigo ha insistit que aquest decret llei, que ara l'haurà de convalidar el Congrés –on tirarà sense problemes amb el suport de PSOE i Ciutadans– és la primera pedra cap a un pacte educatiu. A més, ha anunciat l'aprovació d'un paquet de fins a 386 milions d'euros a repartir entre les diferents comunitats per tirar endavant fins a 11 programes educatius.

La suspensió dels efectes acadèmics de les revàlides no suposa la fi de les proves. Ara bé, les comunitats podran decidir quants alumnes les fan i quins centres, ja que no tindran un efecte censal, sinó només mostral.

stats