Societat 09/07/2020

El darrer dia de Selectivitat, cansament acumulat i poques mascaretes fora de les aules

L'alumnat que fa les proves d'accés a la Universitat veu adient que sigui obligatori dur la protecció facial per prevenir el contagi del covid-19

Maria Fuster
2 min
Alumnat a la UIB el darrer dia de Selectivitat

Palma"No podem fer res nosaltres perquè duguin la mascareta defora", diu Marina Servà, estudiant de la UIB i alumna col·laboradora que s'encarrega d'ajudar l'alumnat que es presenta a les proves d'accés a la Universitat. A les portes dels edificis on es fan els exàmens molts joves tenen aquesta protecció facial en qualsevol lloc menys posada a la boca. Això sí, tothom sap que dilluns en serà obligatori l'ús, cosa que els sembla molt adient per prevenir el contagi. Servà comenta que dins les aules "l'alumnat es comporta molt bé".

Iago Álvarez es mostra cansat, tot i que està content, perquè creu que els resultats dels exàmens li permetran estudiar INEF. El fet que els alumnes i ell mateix no duguin mascareta entre els exàmens creu que és "perquè resulta estressant pels nervis que tenim". D'altra banda, està d'acord que el Govern obligui a dur-la. Això sí, la sanció de 100 euros per incompliment d'aquesta norma li pareix "excessiva". Alícia Cerdó tampoc no la du. Ella pensa que "falta conscienciació perquè a Mallorca no hem viscut el que han patit a altres bandes, com a Madrid, on viu la meva tia. Allà tothom té algú que s'ha contagiat o que s'ha mort". Està a favor que dur-la sigui obligatori i diu que l'esgotament ja li ha passat. "Podria continuar fent exàmens", comenta amb un somriure i més o manco satisfeta de com li ha anat. Diferent

és com es troba Maria Isabel Clar, que espera treure una nota suficient per entrar a Treball Social. "Estic molt cansada, sembla que m'han pegat", diu. Ella tampoc no du mascareta, admet que "no ho estic fent bé" i no dubta a afirmar que creu que és una bona idea l'anunci fet pel Govern. Jordi Colom vol estudiar Economia o Turisme i comparteix aquest mateix parer. "Ho veig una bona mesura perquè si hi ha un rebrot aquí, pot ser devastador per a l'economia", afirma, i fent evident el seu cansament, arrossegant les paraules, expressa el que sent la majoria de l'alumnat: "Tenia ganes que acabassin aquests dies de nerviosisme per poder centrar-me en l'estiu".

En total, hi ha hagut 5.606 estudiants fent les proves, 1.403 més, és a dir un 30% més, que l'any passat i, per fer els exàmens a Mallorca s'han ampliat els espais de tres a nou: l'Auditori de Peguera, la Fàbrica Ramis a Inca, el poliesportiu d'Alcúdia, el de Manacor, el Velòdrom, l'antiga terminal de l'aeroport de Palma, el Palau de Congressos i l'Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar. Alhora el campus de la UIB passa de dos edificis a vuit. A Menorca s'ha fet al recinte firal de Maó, com l'any passat, i s'ha cercat un lloc més ampli: la sala multiusos de Ciutadella; a Eivissa s'ha fet al recinte firal i a Formentera, a l'IES Marc Ferrer.

stats