Societat 23/10/2020

El Consell obre serveis d'atenció LGTBI a Inca, Palma i Manacor gestionats per Ben Amics

També atendran els usuaris per via telefònica

Ara Balears
1 min
Presentació Servei Atenció Integral LGTBI del Consell de Mallorca

PalmaEl Consell de Mallorca ha obert aquest divendres un espai d'atenció per al col·lectiu LGTBI a Palma, Inca i Manacor, que prestarà serveis d'acompanyament, assessorament psicològic i jurídic, informació sobre diversitat sexual, de gènere i de discriminació. Professionals de l'associació Ben Amics seran els encarregats d'atendre els usuaris a partir de dilluns.

El servei es prestarà a Palma a l'associació Ben Amics, al carrer del General Riera, 3, 2A, els dilluns i els dimecres de 10.00 a 14.00 hores. A Inca s'ubicarà a la plaça de Sant Domingo, 3, i estarà actiu els dimarts de 16.00 a 20.00 hores. A Manacor, es podrà trobar a l'Espai Na Camel·la, al carrer de Tià de sa Real, els dijous de 16.00 a 20.00 hores. Juntament amb l'atenció física, s'oferirà la telefònica i es farà seguiment dels usuaris del servei.

"És el primer consell insular que crea aquest servei públic de referència", ha destacat la consellera de Presidència, Teresa Suárez, qui ha assenyalat, a més, que és "la primera vegada que es donarà aquesta atenció a la Part Forana". D'aquesta manera s'omple "un buit que existia quant als drets del col·lectiu", ha afegit.

Suárez ha assegurat que així compleixen "el mandat de la llei autonòmica LGTBI, que ens comana als consells insulars posar en marxa aquest servei". A banda del col·lectiu, es preveu atendre "professionals, familiars, persones que puguin tenir dubtes, o que tinguin coneixement de discriminació, o bé que tinguin problemes d'inserció laboral, mèdics o psicològics", ha puntualitzat la consellera.

stats