Política 07/12/2018

Il·legalitzar MÉS i tancar IB3, el programa dels extremistes

Vox preveu aplicar mesures antifeministes i xenòfobes

J. Ribas / A. Mascaró
2 min
L’humorista Arévalo a un acte de Vox a Lloret.

Palma / BarcelonaVox va aconseguir 12 diputats a Andalusia amb un programa sense mesures de política autonòmica. El partit de l’extrema dreta té una proposta unitària de 100 punts per a la “reconquesta” d’Espanya. Tot i així, hi ha algunes qüestions que el seu líder a l’Arxipèlag, Jorge Campos, s’ha encarregat de traslladar a la realitat illenca.

Unitat d’Espanya

Suspensió de l’autonomia i il·legalització de MÉS

El partit aspira a eliminar les autonomies i, mentrestant, reclama el “retorn a l’Estat” de la majoria de competències per limitar “tant com es pugui la capacitat legislativa autonòmica”. A més, proposa il·legalitzar els partits que persegueixin “la destrucció de la unitat territorial de la nació”. A les Illes, Campos ja ha assenyalat la voluntat d’il·legalitzar MÉS. Pel que fa a l’educació, Vox aposta pel castellà com a única llengua vehicular i obligatòria a l’escola i defensa que les llengües cooficials passin a ser opcionals. Una altra de les mesures destacades és la d’impulsar una llei de protecció de la tauromàquia i la caça.

Contra el feminisme

Derogació de la Llei de violència de gènere

Vox està en contra del feminisme, que considera “ideologia de gènere”, i aposta per la derogació de la Llei de violència de gènere, perquè entén que “discrimina” el sexe masculí. Promou, a canvi -com si el masclisme no existís-, una llei de violència intrafamiliar. Aposta per la supressió dels “organismes feministes radicals subvencionats” com l’Institut Balear de la Dona i demana la persecució de les “denúncies falses”. El partit també planteja la creació d’un ministeri de la família i vol donar suport a les famílies nombroses i fomentar la natalitat. A més, reclama que la sanitat pública no cobreixi ni l’avortament ni les operacions de canvi de sexe.

Deportar immigrants

El partit també pretén tancar mesquites i oratoris

Vox torna a insistir en la deportació dels “immigrants il·legals” i també dels que, tot i que tinguin els papers en regla, hagin comès diversos delictes lleus o un sol delicte greu. En el mateix sentit, el partit d’extrema dreta vol negar la possibilitat de legalitzar la seva situació a “qualsevol immigrant que hagi entrat il·legalment a Espanya”, perquè no pugui rebre “cap ajuda de l’administració”. Així mateix, la formació extremista demana el tancament de mesquites fonamentalistes i l’expulsió dels imams que “propaguin l’integrisme, el menyspreu a la dona o la jihad”. Vox també vol excloure l’ensenyament de l’islam a l’escola pública i exigir als responsables “de la religió islàmica a Espanya una absoluta col·laboració per a la detecció de radicals”.

Tancar IB3

Vox ja ha demanat tancar Canal Sur a Andalusia

Una de les exigències de Vox per pactar amb el PP a Andalusia és el tancament de la televisió autonòmica, Canal Sur. Jorge Campos assegurava aquesta setmana al diari 'Última Hora' que, a les Balears, voldria tancar o privatitzar totalment IB3.

A més, Vox planteja l’estalvi de despesa a partir d’una centralització radical d’administració i, a més de tancar les televisions autonòmiques, pretén suprimir ens com els defensors del poble, els consells consultius i les agències meteorològiques.

stats