Publicitat
Publicitat

Matas torna a l'Audiència pel cas Palma Arena

Demanen un any i mig de presó i 10 anys d'inhabilitació pel patrocini del Mundial de ciclisme en pista

L'expresident del Govern Jaume Matas tornarà aquest dilluns a l'Audiència de Palma per a una vista prèvia de les peces número 13 i 14 del cas Palma Arena, sobre un patrocini de 350.000 euros concedit per l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) a l'empresa de publicitat Nimbus al 2007. 

En el cas de la peça 13, per l'adjudicació de la campanya de publicitat del Mundial de ciclisme en pista, la Fiscalia va demanar arxivar-lo per no considerar acreditat cap delicte, però en relació amb la número 14, el febrer passat es va obrir judici oral contra Matas, acusat de presumptes delictes de prevaricació i frau. 

S'enfronta a una petició de condemna d'un any i sis mesos de presó i 10 anys d'inhabilitació. La Fiscalia creu que després del contracte per 845.000 euros per dur a terme la publicitat del Mundial de ciclisme del 2007 i davant la insuficiència de les quantitats percebudes, l'empresari –ja mort– va sol·licitar a Matas més mitjans econòmics per cobrir aquest servei. 

Per esquivar la Llei de contractes de l'Administració pública, que exigia una modificació de contracte, Matas va ordenar que es transferissin a l'empresa 350.000 euros de l'Institut Balear de Turisme. El 16 de març del 2007, l'empresa va presentar una sol·licitud de patrocini, que li va ser concedida mitjançant un conveni signat cinc dies després de la petició. 

La Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de la Comunitat Autònoma consideren que els fets constitueixen un delicte de prevaricació i un altre de frau a l'administració. A la vista prèvia de dilluns també està citat, a més de Matas, l'exgerent d'Ibatur Raimundo Alabern. L'Advocacia balear l'acusa i sol·licita per a ell una pena substituïble per multa de 900 euros aplicant-li l'atenuant de confessió. 

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF