Jorge Fernández Díaz descarta el risc que es registri un atemptat a Balears

El ministre d'Interior ha negat la possibilitat d'incrementar fins al 5 el nivell d'alerta terrorista

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha expressat aquest dilluns que Balears "no es en absolut una zona on hi hagi especial risc" de terrorisme jihadista. Les declaracions arriben després que la setmana passada la Policia Nacional dugués a terme una operació al barri de Son Gotleu per detenir Mohammad Harrak per atreure, presumptament, combatents a través de les xarxes socials per unir-se al Daesh.

El jihadisme avança tímidament a l'Estat"Si no s'ha registrat cap atemptat, no és per sort ni per casualitat", ha destacat Fernández Díaz, qui ha recalcat la "gran eficàcia" dels serveis que lluiten contra l'antiterrorista. Ara bé, el ministre ha recordat que l'Estat es troba en alerta 4 per terrorisme i que "no podem abaixar la guàrdia". En aquest sentit, però, ha volgut treure pes al perill que pugui tenir l'Estat i ha recalcat que és un tipus de terrorisme internacional que "no coneix fronteres". Fernández Díaz, que ha visitat Palma per assistir a l'acte d'entrega de la bandera espanyola a la Guàrdia Civil balear, ha anunciat que no hi ha previsibilitat d'incrementar el nivell de terrorisme fins al seu màxim.

El ministre en funcions ha recordat també els guàrdies civils morts per ETA a Calvià i totes les víctimes del terrorisme. Preguntat per Arnaldo Otegi, Fernández Díaz ha assegurat que qualificar-lo "d'home de pau és insultar les víctimes".

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF