CALVIÀ
Part Forana 07/08/2013

La privatització de platges encén els veïns

Mercè Pinya
1 min
El xibiu s'ha instal·lat des de fa unes setmanes a la cala.

Santa Ponça.Un grup de veïns de Santa Ponça (Calvià) es reuní ahir dematí amb la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Calvià, Eugènia Frau (PP), al Caló d'en Pellicer perquè escoltàs les seves queixes per haver adjudicat l'Ajuntament la concessió de l'explotació de la cala a l'empresa F&A Beach SL.

Els ciutadans critiquen la privatització de l'entorn, que ha suposat la instal·lació d'un xibiu, gandules i para-sols, de manera que les minses dimensions de la cala, coneguda com la caleta petita de Santa Ponça, deixen molt poc espai per als banyistes. Els residents advertiren la regidora que l'empresa que ha guanyat el concurs "no respecta els criteris que establia el plec de condicions marcat pel consistori municipal". En aquest sentit, denuncien que el xibiu que des de fa unes setmanes s'ha instal·lat en aquesta caleta de Santa Ponça "ocupa de manera il·legal la platja, ja que es troba situat a menys de 100 metres, així com estableix la llei".

D'altra banda, en la reunió mantinguda amb la regidora, s'exposà que la concessionària "ha instal·lat més para-sols i gandules del que marcava el concurs públic".

Per part seva, des de l'equip de govern municipal, Eugènia Frau es comprometé a estudiar les peticions i queixes que li feren arribar els ciutadans i els ha citat a una segona reunió, prevista per a la setmana que ve.

stats