Publicitat
Publicitat

La Primera Fira d'Inca obre la porta a les cases regionals

El folklore i la gastronomia d'altres regions tindran el seu espai durant el cap de setmana que ve

Des d'aquest divendres i fins diumenge 23 d'octubre, la plaça de Mallorca acollirà la primera edició de la Trobada de cases regionals a Inca, en el marc de la Primera Fira. Durant tres dies, diferents centres i cases regionals hi mostraran les seves activitats, la gastronomia i el folklore. Han presentat l'extens programa el batle d'Inca, Virgilio Moreno; el director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior, Josep Claverol; la regidora de Fires i Dijous Bo, Antònia Sabater, i el president de la Federació de Centres i Cases Regionals de les Illes Balears, José Martínez.

"Crec que aquests dies podrem conèixer allò més representatiu d'altres terres, a través de gent d'allà però que ho veu des d'aquí", ha explicat Sabater. La inauguració de la trobada serà divendres horabaixa. Durant el dissabte es podrà gaudir d'una mostra gastronòmica de les diferents regions presents. A més, la Casa d'Andalusia, el Centre Aragonès i la Casa de Múrcia oferiran un mostra de ball amb les diferents vestimentes pròpies de cada zona. El diumenge també es podrà tastar la cuina dels diferents centres i gaudir de les mostres de ball d'Extremadura, Galícia i d'una actuació de Mallorca. També hi haurà un acte molt especial que és la presentació dels vestits regionals. "L'objectiu és mostrar l'essència de cada regió i que la gent d'altres zones d'Espanya que viu a Mallorca pugui fer minvar una mica la seva nostàlgia", ha comentat Martínez.

Cal recordar que ja fa anys que no se celebrava cap esdeveniment d'aquest tipus a la ciutat, i que ha estat una voluntat de l'equip de govern recuperar-lo. "És destacable la sensibilitat d'Inca envers aquesta realitat i, és clar, el Govern hi ha volgut posar el seu gra d'arena", ha explicat Claverol.