POLLENÇA
Part Forana 29/06/2013

El ple rebutja que es pagui per fondejar

El batle es mostra contrari a la taxa, però titlla la moció de l'oposició d'electoralista

Mercè Pinya
2 min
El ple rebutja que es pagui per fondejar

Palma.El ple de l'Ajuntament de Pollença condemnà aquest dijous vespre la nova taxa que es fa pagar als usuaris d'embarcacions a la punta Avançada i que ha generat un fort rebuig social. Els deu vots de tots els partits de l'oposició -Esquerra Republicana, PSM, UMP, CiU, PSOE, Alternativa i regidor no adscrit- permeteren aprovar la moció, defensada per Esquerra, davant les sis abstencions dels regidors del Partit Popular i de la Lliga Regionalista.

El document aprovat preveu que el batle encarregui per "via d'urgència un informe tècnic i jurídic amb l'objectiu de poder fer ús de la via administrativa i/o judicial per garantir el fondeig gratuït a la punta Avançada", una qüestió que el batle, Tomeu Cifre (PP), qualifica d'electoralista. "La moció s'ha improvisat per treure'n un rèdit polític. L'oposició l'ha presentada sense haver-se documentat prou", afegí. I insistí que no entén "com es pot demanar un informe quan ja hi ha hagut una exposició pública per adjudicar el servei; si no se n'han assabentat, no és el meu problema". Amb tot, el portaveu d'Esquerra, Miquel Àngel Sureda, es queixà que el Govern va licitar per quatre anys el cobrament de les boies "sense haver-ne informat els representants electes del municipi pollencí".

Mesura recaptatòria

La moció aprovada pel ple de dijous forçarà també el batle a haver de demanar per via d'urgència a la Conselleria de Medi Ambient que aturi de manera immediata el cobrament als fondejos d'aquesta zona.

En aquest sentit, el batle pollencí es mostrà, així mateix, "totalment en contra" que els ciutadans hagin de pagar per fondejar a la zona de la punta Avançada, i reconegué que és una "mesura recaptatòria". Assegurà que ja n'ha parlat amb el conseller de Medi Ambient, Gabriel Company, qui ja és conscient del "problema social" que suposa el cobrament dels amarraments. En qualsevol cas, reconeix que és molt difícil que es pugui tornar enrere, perquè "la concessió del servei de control i vigilància de la zona se sufraga ara amb el que recapta l'empresa que presta el servei, perquè el govern ja no pot pagar ". Pel regidor d'Esquerra, Miquel Àngel Sureda, el conseller Company "ha de dimitir per haver privatitzat un espai públic d'esquena al poble".

Manifestació

L'Associació d'usuaris i amarraments del Port de Pollença, les empreses nàutiques i l'oposició posen en dubte que la taxa es faci per motius proteccionistes. Afirmen que, "segons els informes elaborats en el marc del projecte Life Posidonia, al fons marí de la punta Avançada no hi ha posidònia".

L'aplicació de la nova taxa a la zona ha generat una forta contestació entre els veïns del Port de Pollença, que es queixen que haver de pagar entre 15 i 50 euros per dia per amarrar "és una presa de pèl". Per protestar contra la mesura i mostrar el seu malestar, han organitzat una concentració que sortirà demà a les 11 del matí del port per dirigir-se davant i dins el camp de boies de la punta Avançada.

stats