Publicitat
Publicitat

SES COVETES

Savines enlloc d'adossats

Es compleix un any de l’inici de la demolició dels apartaments il·legals

Segurament cap dels turistes que passejaven tranquil·lament ahir dematí per ses Covetes, vorera de mar, no hauria endevinat mai que, només un any abans, allà on ara hi ha dunes s’hi aixecaven seixanta-vuit apartaments il·legals.

El 2 d’abril de 2013, avui fa un any, començaven les tasques de demolició de les construccions il·legals, símbol de la Mallorca encegada pel desenvolupisme. Tanmateix, aquestes construccions fetes damunt les dunes han esdevingut finalment símbol d’allò contrari: del triomf de la lluita per la preservació del territori, que guanyaren el GOB i el PSM, però que realment han guanyat tots els mallorquins.

Després de prop de 20 anys de litigi, el 13 de novembre de 2012 el Tribunal Superior de Justícia dictava una resolució que ordenava l’Ajuntament de Campos a esbucar els 68 apartaments en un termini màxim de sis mesos, a més de restituir els terrenys al seu estat original.

I així ha estat. El 2 d’abril, tècnics de Tragsa, supervisats per tècnics de l’Agència de Disciplina Urbanística del Consell de Mallorca, començaven oficialment les tasques.

Uns 5.200 metres cúbics de material d’obra serviren per emplenar els fonaments dels apartaments, més 1.900 d’ecograva, que han permès tornar el terreny al nivell anterior. A damunt s’hi va col·locar una capa de marès picat, terra, arena i restes orgàniques, on s’han plantat les espècies pròpies de la zona. Això ha estat possible gràcies a l’inventari florístic del solar.

Panells informatius

A l’indret, diversos panells en quatre idiomes -català, castellà, anglès i alemany- informen que aquella és una ‘Zona de restauració paistagística’ en compliment de la resolució del TSJIB, tal com diu. A més a més, explica que la restauració paisatgística és ara sembrada amb savines, mates, romaní, ginesta borda, entre moltes altres espècies vegetals. La parcel·la es troba provisionalment envoltada per un tancament.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF