SOSTENIBILITAT
Part Forana 07/06/2013

Les empreses de lloguer més verdes

Formentera inicia la temporada amb rècord de cotxes i motos elèctrics

Ara Balears
2 min

Formentera.Les empreses de lloguer de cotxes de Formentera incorporen progressivament els vehicles elèctrics al seu negoci fent una aposta per la mobilitat sostenible. Per exemple, Cooltra Motos disposa de 40 escúters elèctrics; Proauto, de 4 cotxes elèctrics biplaça; Autos Formentera també ha apostat per aquest tipus de mobilitat i Emobile, que té 130 bicicletes i 2 cotxes elèctrics d'alta gamma de la marca Hyundai, té prevista la incorporació en breu de 10 cotxes més d'alta gamma, de la marca Renault Leaf. Cada vegada són més les empreses que inclouen els vehicles elèctrics en els seus negocis, informa el Consell de Formentera, "sobretot perquè l'esperit de preservació i les característiques mediambientals de l'illa potencien l'emissió zero i la mobilitat sostenible".

La institució insular ha renovat el software dels punts de càrrega, la qual cosa "permetrà obtenir informació dels usuaris, entre altres dades útils". L'àrea de Mobilitat de Formentera està contactant amb les associacions empresarials per tal d'animar més establiments a participar i instaurar més punts de càrrega elèctrica a l'illa. "L'objectiu és facilitar als lloguers la incorporació d'aquest tipus de vehicle, com també potenciar-ne l'ús entre els turistes", assegurà ahir la consellera de Mobilitat del Consell, Alejandra Ferrer, en la presentació de les darreres novetats en la matèria.

Pioners en xarxa de càrrega

Actualment, a Formentera hi ha 26 punts de càrrega, una xarxa "pionera a Espanya", reconeix el Consell. Aquestes estacions incorporen les darreres novetats tecnològiques i estan preparades per accedir-hi amb targetes de prepagament que l'usuari pot adquirir quan compra o lloga un vehicle elèctric.

L'equip de govern del Consell Insular de Formentera remarca que el seu objectiu és avançar cap a un model menys contaminant i que pugui ser accessible tant per a la ciutadania com per als nostres visitants, "de manera que tots puguem contribuir a una Formentera més sostenible". Les característiques geogràfiques de l'illa i les curtes distàncies que en faciliten l'ús són, per l'equip de govern, els motius que els han duit a fer una aposta per aquest tipus de transport sostenible.

Per això, destaquen un seguit d'avantatges per als usuaris de vehicles elèctrics, com són poder accedir de franc al Parc Natural de ses Salines, el cobrament de l'impost de circulació a un preu "molt assequible" i el lliurament de targetes de recàrrega gratuïtes, entre d'altres prestacions.

La pàgina web de turisme www.formentera.es ofereix informació actualitzada de totes les empreses de lloguer de vehicles que presten aquest servei, a més d'una relació de la ubicació dels punts de càrrega.

Els vehicles elèctrics són una socució molt apta per al segle XXI, en un període en què la preocupació per la contaminació que es produeix diàriament crea una consciència verda entre la ciutadania. Per això cada vegada es mira més cap a aquest tipus de vehicles com a sistema de transport sostenible. El seu funcionament, generat a partir d'energies renovables, fa que l'impacte ambiental sigui reduït.

stats