Enbreu
Part Forana 28/06/2013

Un descuit impedeix als sineuers pagar els imposts en fraccions

L'ordenança fallida tenia la finalitat de permetre poder pagar els impostos i taxes locals de manera fraccionada, en uns quants terminis, a elecció del contribuent.

Ara Balears
1 min

Sineu"Manca de diligència"

Sineuers Independents (SI), a l'oposició municipal de l'Ajuntament de Sineu, governat pel Partit Popular i Convergència per les Illes, recorden que el 25 de novembre de 2010 el ple municipal aprovà per unanimitat una ordenança que regulava el sistema especial de pagament dels impostos i taxes locals. L'ordenança tenia la finalitat de permetre poder pagar els impostos i taxes locals de manera fraccionada, en uns quants terminis, a elecció del contribuent. SI recorda que el Butlletí Oficial de les Illes Balears de dia 30 de desembre de 2010 publicà l'acord del ple i es donava un termini per si s'hi volien presentar al·legacions, però que finalment no hi hagué publicació íntegra de l'ordenança, tal com preveu la Llei municipal i de règim local.

Altres municipis ho fan

"Detectàrem aquesta irregularitat quan una veïna de Sineu anà a l'oficina de recaptació d'Inca i no li deixaren fraccionar el pagament perquè Sineu no tenia una ordenança en vigor. En canvi, la mateixa veïna sí que pogué fraccionar els tributs que havia de pagar de Lloret, perquè Lloret sí que té una ordenança en vigor", apunten els independents. Per mirar de resoldre aquesta situació, SI instaren l'equip de govern, en el darrer ple, a solucionar aquesta deficiència administrativa. Recorden que des de 2011 no s'ha pogut fraccionar el pagament dels imposts locals, tot i que esperen "que sí que es pugui fraccionar el pagament de 2014 -perquè per enguany tampoc no serà possible.

stats