Part Forana 02/06/2013

El 91% dels lectors vol el tren de Llevant

Mercè Pinya
2 min

Palma.El 91% dels lectors de l'ARA Balears que han participat en l'enquesta que publicava el diari a la versió digital pensen que el Govern de les Illes Balears hauria d'acabar les obres del tren de Llevant perquè "ja està a mig fer i cal un transport públic eficient a la comarca". En canvi, un 9% dels 1.125 vots registrats s'han manifestat en contra de la continuïtat de la línia entre Manacor i Artà perquè "és massa car i no és moment de gastar". La consulta va estar activa des de diumenge passat, dia 26, fins ahir a les nou del vespre.

La continuïtat de les obres de la línia ferroviària entre Manacor i Artà continua aixecant polseguera. Des del primer moment de la legislatura, el Partit Popular es va manifestar contrari a acabar les obres del tren de Llevant. Aquesta mateixa setmana, el president dels conservadors, acompanyat per regidors del Llevant, va afirmar que el traçat "tan sols cobriria un 4% de la demanda. El Pacte només va executar un 20% dels treballs i acabar-los suposaria ni més ni menys que 110 milions".

Per això, el PP considera més adequat aprofitar el traçat per fer un corredor verd. "Comportaria l'adaptació d'aquest espai ferroviari inacabat, tant per a l'oci dels veïns com amb fins ecoturístics, que englobarien el cicloturisme, senderisme i excursions eqüestres", va dir Jeroni Salom. Per tot això, han iniciat una campanya per presentar mocions sobre el corredor verd en els plens municipals de la comarca, encara que el PP és a l'oposició a tots els ajuntaments.

Segons la Plataforma pel tren de Llevant, que ahir va respondre al PP, "sí que es va fer un estudi de demanda. Demostra que hi hauria 574.000 usuaris de Manacor a Artà. En cas d'ampliar el traçat fins a Cala Rajada, aquest nxifra s'amplia fins a 1.200.000 passatgers. Això justifica de sobres l'obra".

D'altra banda, aquest dimecres el col·lectiu ha convocat tots els partits polítics d'àmbit autonòmic a Can Alcover perquè signin el compromís pel tren, tal com feren diumenge passat a Manacor amb els batles dels cinc municipis afectats. L'objectiu és assegurar que "els partits es comprometin a acabar les obres si governen.

stats