ARTÀ
Part Forana 02/08/2013

El ple declara "il·legítims" els interessos del deute

J.s.
1 min

Artà.L'Ajuntament d'Artà aprovà, en el darrer ple municipal, una moció en què es demana "declarar il·legítims una part dels interessos contrets amb les entitats financeres privades pels 3.466.721,63 euros prestats a l'Ajuntament en el marc del Pla de pagament a proveïdors". Això significa que l'Ajuntament d'Artà es podria negar a pagar part dels interessos del crèdit bancari contret l'any passat per pagar factures pendents.

La moció, presentada pel regidor d'IniciativaVerds, Guillem Caldentey, justifica la mesura argumentant que en el pla de pagament a proveïdors impulsat pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques espanyol "s'han aplicat interessos del 6,50%, 5,94% i 5,74%", mentre que "les entitats financeres han obtingut fons del Banc Central Europeu a interessos inferiors a l'1%".

L'equip de govern d'Artà, format pels tres regidors dels Independents d'Artà i pels tres d'El Pi, votà a favor de la proposta, mentre que el PSOE se n'abstingué i el Partit Popular hi va votar en contra. Des d'IniciativaVerds advertiren que aquesta mesura pot donar lloc a accions judicials, però varen assegurar que la defensa dels interessos de l'Ajuntament "es podran fer conjuntament amb altres consistoris que hagin aprovat la mesura". I és que, tal com s'expressa a la moció, "la cancel·lació es relaciona amb un alleujament immediat de les necessitats bàsiques de la població".

stats