Publicitat
Publicitat

POLLENÇA

Un concurs d’idees per transformar l’antiga peixateria en un nou edifici

L’Ajuntament vol donar sortida a aquest espai de la plaça Major

L’Ajuntament de Pollença ha convocat un concurs d’idees per “donar sortida a un espai que va quedar fora de la rehabilitació que es va incloure dur a terme a finals dels 90 amb el pla Mirall i que presenta una imatge millorable”, explicà ahir el batle, Bartomeu Cifre (PP). A més, el primer tinent de batle, Martí Roca (El Pi), recordà que aquest projecte “forma part de l’acord de govern que vàrem signar després de les passades eleccions”.

El batle afegí que “el jurat tindrà autonomia de decisió i també de dictamen a l’hora de determinar el projecte guanyador, que es presentarà de manera anònima”. Cifre explicà que s’ha convidat a participar en el concurs “una quinzena d’arquitectes mallorquins que, a més a més, han fet feina dins l’àmbit del centre històric de Pollença”.

El solar de l’antiga peixateria es troba a la plaça Major, fa cantonada amb el carrer del Càrritx, té una superfície d’uns cent metres quadrats i s’hi poden preveure fins a tres plantes. La intenció del Consistori és traslladar l’oficina de turisme a la planta baixa del nou edifici i construir-hi dues plantes “multifuncionals”, segons explicaren ahir des de l’Ajuntament.

Tot i això, les bases del concurs arquitectònic per transformar completament el lloc que ocupa l’edifici de l’antiga peixataria no exigeixen cap distribució concreta. “Els membres del jurat valoraran la flexibilitat funcional de l’edifici”, assenyalaren des del Consistori.

Normativa

Tot i que l’Ajuntament hagi convidat arquitectes a participar en el concurs, s’hi poden presentar tots els que ho desitgin. Els projectes s’hauran d’adequar a la normativa del Pla Especial del Centre Històric (PECH) i del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Pollença, especialment a la modificació puntual de les illetes de PECH i al programa funcional proposat per l’Ajuntament.

El futur edifici també haurà de ser accessible a tothom i s’haurà de construir amb 600.000 euros, el pressupost municipal per a l’obra.

Amb tot, l’Ajuntament haurà de pagar el projecte que resulti guanyador del concurs. En aquest sentit, el pressupost per realitzar el pla arquitectònic i el d’execució és de 42.350 euros.

El jurat del concurs arquitectònic que ha de servir per canviar de dalt a baix l’aspecte i els usos de l’antiga peixataria estarà format per l’arquitecte municipal, Xavier Oliver, l’enginyer municipal, Carles Arb, i altres arquitectes i experts en la matèria, a més d’un arquitecte que hi participarà en representació de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge, que depèn del Govern, i un més en representació del departament d’Urbanisme i Territori del Consell de Mallorca.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF