MANACOR
Part Forana 08/06/2013

Una festa al carrer per donar a conèixer el petit comerç

Joan Sitges
1 min

Manacor."No es tracta de protestar, hem apostat per una actitud activa, per moure'ns i oferir una festa al poble per reivindicar així el petit comerç", aclareix Joan Sebastià Amer, un dels comerciants del carrer de Joan Lliteras.

Han estat els empresaris que mantenen oberta la botiga a aquest carrer els que han decidit posar en marxa la iniciativa "De passeig al carrer de Ciutat". D'aquesta manera, els comerciants han elaborat tot un cartell d'activitats que a partir de les sis de l'horabaixa d'avui transformaran el carrer de Ciutat. Un carrer que, juntament amb la zona per a vianants del centre, constitueix una de les principals artèries comercials de Manacor.

"La idea va sorgir en una conversa de bar", reconeix Guillem Cànoves des de la barra del seu cafè. "Érem un parell de comerciants cansats de comentar i de donar voltes a les crisis que ens afecten i se'ns acudí que havíem de prendre la iniciativa i organitzar alguna cosa conjunta", afegeix. "Ràpidament ho comentàrem als comerços veïns i la idea d'involucrar-hi tot el carrer va anar prenent força", apunta Alicia Cantó, que participarà en la festa des de la seva botiga de roba.

Des de la delegació de Comerç de l'Ajuntament han donat suport a la iniciativa. "Quan un grup de comerciants ve amb una proposta factible i clara com aquesta, els poders públics l'hem d'acollir i fer possible perquè el petit comerç necessita el poble però el poble també necessita el petit comerç", manifesta el regidor de Comerç i Indústria, Miquel Perelló.

Els tallers i les exhibicions esportives, les desfilades de moda, els concerts en directe, les exposicions i els mostradors amb models humans seran el reclam perfecte per passejar pel carrer.

stats