CAPDEPERA
Part Forana 28/06/2013

Veïns alerten del "turisme de borratxera" a Cala Rajada

L'Associació pel Civisme demana ajuda a la delegada del Govern

Mercè Pinya
2 min
La davallada de la qualitat del turisme arrossega Cala Rajada

Palma.Anar a passar les vacances a Cala Rajada s'ha convertit en un autèntic calvari per a molts veïns de la zona costanera de Capdepera. Turistes en estat d'embriaguesa pels carrers, visitants passejant sense roba, renou per la concentració de gent a altes hores de la matinada davant discoteques i bars és des dels darrers anys el pa de cada dia durant els mesos de la temporada alta a aquest nucli turístic.

L'Associació pel Civisme de Cala Rajada, integrada per una trentena de veïns, denuncia que la situació és "insostenible" i que l'estat de degradació al qual ha arribat el nucli costaner a causa de "l'aposta pel turisme de baixa qualitat" mereix una resposta urgent de part de l'administració.

Delegació de Govern

L'Ajuntament de Capdepera està previst que rebi avui la delegada del govern central, Teresa Palmer. Els veïns asseguren que estan en contacte permanent amb l'Ajuntament de Capdepera i, tot i que des de l'equip de govern "s'han compromès a proporcionar el nombre de denúncies" interposades per la Policia Local, els veïns consideren que "encara s'està fent massa la vista grossa" pel que fa al compliment de l'ordenança municipal que regula el renou i la convivència. Davant aquesta "situació d'indefensió", l'associació demana "l'estat d'emergència" a la delegada del govern. Li preguen que es destinin efectius dels cossos de seguretat -Guàrdia Civil o Policia Nacional- a patrullar pel nucli turístic per evitar les situacions que s'estan registrant fins ara augmentin.

Tot inclòs

"Ens hem convertit en l'Arenal", és l'expressió que utilitza Miquel Piris, un dels veïns afectats pel renou i perjudicis de la "presència massiva de turistes alcoholitzats" per il·lustrar l'estat de degradació a què està arribant Cala Rajada com a destinació turística.

"Basta mirar les tarifes d'alguns establiments amb tot inclòs per veure a quin model turístic s'han apuntat alguns hotels", assenyalen. "Hi ha turistes que vénen per 15 euros al dia amb berenar inclòs".

El tot inclòs és la font del conflicte: "A partir de les onze del vespre ja surten gats de l'hotel per anar a la discoteca, d'on surten a les 5 o les 6 de la matinada, gats, i van a sopar a algun kebab, que sol acabar en vomitada". "Tenim la planta hotelera més antiga de Mallorca. Si els senyors hotelers no volen reinvertir i l'única manera que tenen de guanyar doblers és oferint tot inclòs, ens ho hem de fer mirar", i afegeixen que, amb tot, alguns hotelers i hostelers els donen suport.

stats