Publicitat
Publicitat

SES SALINES

S’hauran de pagar 570.000 € a la marquesa del Palmer

El conflicte començà amb el passeig que impulsà Matas

L’Ajuntament de ses Salines haurà de pagar 570.000 euros a l’actual marquesa del Palmer, Maria del Pilar Dezcallar Machimbarrena, per l’expropiació forçosa d’una part de la plaça del Molí de la Sal i de l’actual passeig, que es troben devora la platja dels Estanys de la Colònia de Sant Jordi.

El 2011 el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) va obligar l’Ajuntament a expropiar els terrenys, d’uns sis-cents metres quadrats, per un valor de 800.000 euros i una indemnització del 25% d’aquest preu. Però des del Consistori “vàrem apostar per fer una valoració pròpia del preu d’aquests terrenys, que es va fixar en 313.000 euros”.

Així, els tribunals han rebaixat les expectatives dels demandants i han dictaminat que l’Ajuntament de ses Salines haurà de pagar 413.000 euros pels terrenys. A aquesta xifra, s’hi haurà de sumar la indemnització en concepte d’interessos “d’uns 157.000 euros”, explicà ahir la batlessa, Maria Bonet (PP).

En la sentència que s’ha conegut aquesta setmana, la justícia rebaixa la indemnització econòmica que el poble de ses Salines haurà de pagar mitjançant l’Ajuntament a l’actual marquesa del Palmer.

“Les negociacions amb els advocats dels demandants estan avançades i només s’ha d’acordar en quins terminis haurem de pagar els 570.000 euros”, segons va relatar la batlessa. Tot i això Maria Bonet va reconèixer que “durant algun temps hem tingut discrepàncies pel que fa al càlcul dels interessos que havíem d’abonar des del Consistori, però la darrera sentència ha aclarit els dubtes”.

Origen amb Matas

El conflicte que ha acabat amb la sentència que obliga l’Ajuntament a pagar 570.000 euros a Maria del Pilar Dezcallar s’inicià l’any 2000 amb les obres del passeig marítim que impulsà Jaume Matas durant la seva etapa com a ministre de Medi Ambient.

Segons la sentència, durant les obres per iniciar el passeig es varen ocupar uns 600 metres quadrats situats davant la residència de la marquesa, que denuncià als tribunals que els terrenys ocupats eren seus. Com que des de l’Ajuntament no concediren llicència per edificar el solar que Dezcallar considerava seu i que s’havia transformat en un passeig i una plaça, va sol·licitar-ne l’expropiació forçosa al Consistori.

Mentrestant, des de l’Ajuntament intentaren trobar el motiu pel qual el Ministeri de Medi Ambient, que té registrat a nom seu mitja plaça del Molí de Sal, va voler construir una plaça pública en un espai que en realitat era una zona privada.

A més de no rebre respostes del Ministeri espanyol, el setembre del 2011 el Tribunal Superior de Justícia va acceptar una denúncia de l’actual marquesa del Palmer i obligà el Consistori a pagar 800.000 en concepte d’expropiació dels terrenys, a més d’una indemnització d’uns 200.000 euros. Va ser llavors que el departament d’Urbanisme va “valorar els terrenys amb un preu just l’any 2013 i el valor dels terrenys es fixà en 313.000 euros”, explicà la batlessa.

Etiquetes