Part Forana 07/11/2017

Santanyí aplica l'endoteràpia per combatre la processionària

El sistema es compaginarà amb les batudes de l'associació de caçadors

Ara Balears
2 min
El tractament es du a terme amb una petita perforació al tronc de l'arbre.

SantanyíPer tal d'evitar problemes per la presència de la processionària als pins situats dins zona pública, l'Ajuntament ha començat a desplegar una campanya de combat contra aquest insecte. Seguint consells científics, s'està aplicant un sistema d'endoteràpia. Es tracta d’un innovador sistema amb el qual s’injecta directament al tronc dels arbres un líquid biocida que evita la proliferació de l’insecte.

La regidoria de Medi Ambient ja va provar aquesta manera de combatre la processionària l’any passat. Atenent els bons resultats, per a enguany s’ha decidit tornar a apostar per aquest sistema i ampliar la zona on s’aplicarà. El 2016 es va centrar a les escoles i als parcs infantils i enguany s’intentarà arribar al màxim de pins de totes les zones públiques del municipi.

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Salvador Ferrer, "el mètode d’endoteràpia és menys invasiu, ja que es tracta d’injectar un per un a tots els pins de zones públiques aquest producte específic. És un sistema molt nou i gens invasiu que també utilitzen altres municipis de Mallorca i que a nosaltres ens va funcionar molt bé l’any passat. En definitiva, el que es vol evitar són les fumigacions i els tractaments molt més agressius amb l’entorn".

L’efecte d’aquest tractament és de sis mesos i evita que les erugues formin els nius a les branques dels pins. De tota manera, segons ha explicat Ferrer, com cada any, es comptarà amb l’Associació de Caçadors de Santanyí en arribar la primavera per fer una batuda per les diferents zones públiques. El sistema d’endoteràpia aplicat enguany és eficaç en un 95% i suposarà una despesa d’uns 11.300 euros.

stats