Publicitat
Publicitat

Santanyí avança en la reforma urbana del centre històric de la vila

L'Ajuntament, amb el suport del Consell, rehabilita el carrer Portell, un vial neuràlgic de connexió amb el centre

L’Ajuntament de Santanyí durà a terme les obres de reforma i condicionament del carrer Portell del poble. Aquesta és una de les antigues vies que connecten amb la plaça Major de la vila. L'actuació s'emmarca dins el Pla especial d'inversions financerament sostenibles que rep el suport del Consell de Mallorca i té un pressupost de 177.000 euros. Per a aquest projecte s'han presentat 12 constructores i en els propers dies es donarà a conèixer l'empresa guanyadora de la licitació.

Les obres al centre històric, segons el plec del Consell per accedir a l'ajuda, hauran d'estar acabades abans del 31 d'agost. Per això, l'Ajuntament ha exigit que el projecte s'executi en tres mesos per no interferir en la temporada estiuenca i tampoc perjudicar els veïns.

El projecte de millora pretén adaptar el carrer a les noves normatives d’accessibilitat urbanística. S’anivellaran les voravies per facilitar-hi l’accés rodat i es continuarà amb la mateixa línia d’empedrat que conserven altres carrers del centre històric, en un intent que es mantingui la uniformitat.

L’ús principal d’aquesta via és per a vianants, tot i que també s'hi facilitarà l’accés principalment als residents o als vehicles encarregats del manteniment dels comerços d’aquesta zona. La reforma urbana també preveu renovar tota la xarxa de clavegueram i se soterrarà tot el cablatge elèctric.