Publicitat
Publicitat

Sant Llorenç del Cardassar inverteix 5,2 milions en sanejament i depuració

L'Ajuntament vol assegurar un bon funcionament de la xarxa durant la temporada alta

L'Ajuntament de Sant Llorenç del Cardassar ha invertit 5,2 milions d'euros en sanejament i depuració per garantir el correcte funcionament de la xarxa i la bona qualitat de l’aigua depurada en plena temporada turística. A l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de sa Coma s’han construït una instal·lació nova de pretractament i uns nous reactors de tractament biològic de l’aigua, amb unes capacitats notablement més altes que les del sistema anterior. Aquesta inversió supera els 4,5 milions d’euros.

Així mateix s’han renovat i millorat les instal·lacions de tractament de fangs i la instal·lació de desinfecció de l’aigua tractada amb procés terciari amb destinació a reg de les zones verdes dels nuclis urbans costaners.

Amb el projecte d'inversió, s'han renovat completament les estacions de bombament d’aigües residuals del municipi, de s’Illot, sa Coma II i Cala Millor II. Al terme municipal hi ha vuit estacions de bombament i ha projectat la renovació de les altres.

Les renovacions consisteixen a substituir les bombes, els grups electrògens, les instal·lacions elèctriques i altres equips per equips nous, més moderns i efectius; fer l’obra civil nova necessària i instal·lar sistemes de telecontrol i telecomandament. Per aquestes obres, l’Ajuntament de Sant Llorenç ha sol·licitat les indemnitzacions corresponents a la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears. Aquestes ajudes estan aprovades, però gairebé totes les paga el Govern en deu anualitats.

Xarxa de clavegueram

A la xarxa de clavegueram s’estan fent obres de substitució d’alguns col·lectors que donen problemes freqüents d’embussos per manca de pendent. Estan a punt de finalitzar els treballs als col·lectors de l’avinguda de Llevant i al carrer de l'Estanyol de Cala Millor,i s’està treballant en el del carrer de les Dàlies de sa Coma. L’obra de l’avinguda de Llevant és a càrrec de promotor privat. L’obra del carrer de l'Estanyol està subvencionada, aproximadament al 75%, pel Consell de Mallorca.

S’han licitat les obres de dotació de bombament i clavegueram als carrers Fonoll i Alfabeguera, de Son Moro Bonavista, obres indemnitzables al 50% per la Conselleria de Medi Ambient. Per a després de l’estiu es té prevista la substitució dels col·lectors del carrer d'Atzeroles i el passeig Neptú, de s’Illot.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF