Publicitat
Publicitat

INCA

Salut crea un coordinador autonòmic de Pediatria

Sansaloni assegura que el servei no se centralitzarà

La Conselleria de Salut ha creat la figura de coordinador autonòmic del servei de Pediatria. Des de fa dues setmanes, Joan Figuerola, cap de Pediatria de Son Espases, ocupa aquest càrrec, tal com confirmà ahir el conseller del ram, Martí Sansaloni. Amb la creació d’aquesta nova coordinació, es descarta la centralització del servei a Son Espases, una opció que el mateix Govern hauria valorat i comunicat al batle d’Inca, Rafel Torres, tot i que mai no es va anunciar oficialment.

Sansaloni remarcà ahir que el servei de Pediatria de l’Hospital Comarcal d’Inca no patirà cap retallada de personal i que tots els centres hospitalaris mantindran la seva autonomia, amb els seus propis caps de serveis. Cal recordar que el centre sanitari de la capital del Raiguer ha estat en el punt de mira per la destitució fulminant del seu cap de Pediatria després que es queixàs de les mancances del servei.

Queixes

Segons ha denunciat darrerament el sindicat mèdic Simebal, un sol pediatre d’urgències a les nits no garanteix la correcta assistència als malalts. Per això, se’n reclama un altre. Quan es va encetar aquesta polèmica, la gerència de l’hospital assegurà que el servei es reforçaria amb un metge de Son Espases, però aquest pas no s’ha dut a terme, tal com es confirmà ahir. Rafel Marcote, gerent de l’Hospital d’Inca, indicà que tan sols hi haurà col·laboracions puntuals quan sigui justificat des del punt de vista assistencial.

Des de la Conselleria, ahir s’apuntà que el centre rep una mitjana de quatre urgències infantils per nit, fet que faria innecessari que hi hagi dos pediatres de guàrdia, segons el seu punt de vista. Sansaloni assegurà que el servei pediàtric de l’hospital continuarà com ara. “No hi ha prevista una reducció de plantilla i les jubilacions es cobriran”, digué.

Desmenteixen els metges

D’aquesta manera, queda descartat que els pediatres d’Inca hagin de passar a dependre de l’hospital de referència, tal com havia denunciat el sindicat. Fa un mes, fonts sindicals apuntaren que el cap de servei mèdic de l’hospital comarcal havia anunciat als facultatius que passarien a dependre de l’hospital de referència. El temor era que les consultes externes s’haguessin de fer a Palma i que a Inca tan sols s’hi poguessin atendre urgències.

Aquesta alarma va provocar la mobilització en els ajuntaments dels pobles afectats. Actualment, l’agrupació MÉS presenta mocions als ajuntaments afectats per reclamar que es mantingui la capacitat operativa del centre. L’acord ja s’ha aprovat a municipis com Inca (on governa el PP amb majoria) o Llubí. A sa Pobla, dilluns els populars hi votaren en contra i el text no es va aprovar.

Pel que fa a la polèmica sobre la intervenció quirúrgica al fill del president del Col·legi de Metges, Antoni Bennàssar, Marcote afirmà que se seguí tot el protocol establert i que el fill del metge no fou objecte de cap favoritisme. “El malalt seguí els tràmits normals i el temps d’espera habitual”, afirmà el gerent.

Etiquetes