Publicitat
Publicitat

El Saló de salut i ecologia donarà vida a la Fira de la Terra d'Inca

30 estands i tallers instal·lats al claustre de Sant Domingo oferiran una nova visió a l'hora de prevenir i tractar malalties

El proper cap de setmana, dissabte 22 i diumenge 23, durant la Fira de la Terra, tindrà lloc el Saló de salut i ecologia, un esdeveniment amb propostes orientades cap a una concepció de la salut i els hàbits de vida més natural i responsables. A la presentació hi han acudit el batle, Virgilio Moreno; la regidora de Fires i Dijous Bo, Antònia Sabater; la secretària general de la Conselleria de Salut, Guadalupe Pulido, i el doctor Felip Ramis. Aquest certamen pretén ampliar la visió a l'hora de prevenir i tractar malalties des de la integració del coneixement de diferents àmbits, i que inclou tant aspectes relacionats amb els darrers avenços científics com les medicines i teràpies naturals i tradicionals, per plantejar tractaments menys agressius en els quals el protagonista sigui el pacient i no només la malaltia.

"Posar en marxa Salut i Ecologia suposa posar la nostra ciutat al mapa d'un tipus de visió de la salut que podria ser molt atractiu per a les persones que ens visitin el cap de setmana que ve", ha comentat Sabater. El claustre de Sant Domingo és l'espai que s'ha escollit per crear un entorn on, a través d'estands informatius, tallers i activitats de difusió i animació es presentaran al públic diferents plantejaments per millorar la vida, des del respecte als processos naturals del cos i l'entorn.

Fins a 30 participants a Salut i Ecologia pretenen dissenyar una proposta que tingui en compte una forma de vida més saludable i sostenible, construïda sobre pilars més naturals i compromesos amb el nostre entorn. "És important que la gent conegui aquesta realitat, en què el protagonista és el pacient i no només la malaltia", ha comentat el doctor Ramis.

A més, es podran conèixer entitats que desenvolupen projectes per a la conservació del patrimoni natural de les nostres Illes, que plantegen la seva actuació a través d'una visió més responsable del turisme i es comprometen amb els productes de proximitat i els recursos locals per al desenvolupament de la seva activitat. Les diferents activitats es realitzaran a les tres sales preparades al pati central del claustre. Un fet destacable és que, per a la realització dels estands, només s'utilitza fusta amb certificació ambiental sense tractar i 'Falcon Board' (cartó reciclable).