Part Forana 30/08/2013

Sa Pobla aplicarà bonificacions fiscals per ajudar els desfavorits i activar l'economia local

Es bonificarà amb un 50% l'aplicació de sistemes d'energia solar d'autoconsum i es rebaixarà un 50% el preu del transport públic per als usuaris del centre de dia.

Ara Balears
1 min

Sa PoblaEl Consistori rebaixarà fins a un 50% el preu del transport dels usuaris (habituals i ocasionals) del centre de dia per a gent gran. L'equip de govern ha donat prioritat a aquesta actuació a causa de les peticions d'alguns usuaris que han expressat que amb les dificultats econòmiques els costa accedir a aquest servei, informa Efe.

D'altra banda, també es presentaran tres bonificacions fiscals dirigides a millorar la promoció econòmica local. Aquestes mesures, malgrat el seu caràcter transversal, arribaran directament a sectors com la construcció, els comerciants, els instal·ladors, els fusters i els pintors.

Els ajuts estan directament vinculats al fet que els ciutadans puguin posar en marxa diferents treballs a casa disposant dels serveis de professionals, complint així amb el doble vessant d'ajudar els veïns i les empreses.

Es podrà gaudir d'una bonificació de fins al 90% de la quota de l'impost de les construccions, instal·lacions i obres que afavoreixin l'accessibilitat per als discapacitats físics.

També es bonificarà amb un 50% l'aplicació de sistemes d'energia solar destinats a l'autoconsum i es puja d'un 50 a un 75% la bonificació de l'impost sobre les obres de rehabilitació de façanes, sempre que se'n mantingui la tipologia original.

"Totes aquestes noves accions, en la línia de les ja impulsades com la millora de les façanes de les cases abandonades i el tancament dels solars buits, pretenen ser un gra d'arena més per activar l'economia del municipi", comenta el batle, Biel Serra (PP).

L'equip de govern municipal presentarà en el proper ple ordinari noves bonificacions fiscals municipals i els ajuts entraran en funcionament a partir de dia 1 de gener de 2014.

stats