Publicitat
Publicitat

La Bassa de Manacor clama per una 'Catalunya lliure'

300 persones es concentren al centre de la ciutat per protestar contra el govern espanyol

Unes 300 persones s'han congregat aquest dimecres vespre a la plaça de la Bassa de Manacor per protestar contra el govern espanyol per l'ocupació de diversos departaments de la Generalitat en l'intent d'evitar el referèndum de l'1-O. Estelades i senyeres han compartit espai al crit de 'Catalunya lliure' i 'independència'.

La majoria de regidors de l'oposició, especialment de MÉS-Esquerra, el partit més votat al municipi, ha assistit a l'acte de protesta, convocat a través de les xarxes socials. També s'hi ha deixat veure la regidora de Cultura, Antònia Llodrà d'AIPC, membre de l'equip de govern, i Carles Grimalt (Volem). Molta gent hi ha acudit perquè considera que, tal com van els esdeveniments al Principat, es posen en perill molts de drets ciutadans.

D'altra banda, diversos municipis han promogut concentracions a les vuit del vespre davant els respectius ajuntaments, com Felanitx, Vilafranca, Campanet i Artà. En aquest darrer, igual que a Manacor, hi han assistit també prop de 300 persones.

Moció urgent

MÉS-Esquerra ha presentat un moció urgent per ser debatuda en el proper ple extraordinari que tindrà lloc a Manacor aquest divendres. La seva proposta diu: "L'Ajuntament de Manacor expressa el seu rebuig que, amb l'excusa d'evitar el referèndum d'autodeterminació de Catalunya, es dificulti o persegueixi l'exercici de drets fonamentals com la llibertat d'expressió, la llibertat d'informació i el dret de reunió pacífica i, en conseqüència, insta el govern de l'Estat a deixar d'instrumentalitzar la Fiscalia per afrontar un conflicte de naturalesa política". La moció necessitarà el vot com a mínim d'un dels partits que formen el pacte de govern municipal, El Pi-PP-AIPC.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF