SENTÈNCIA TRANSPORT AERI
Part Forana 20/08/2013

Ryanair no pot aplicar normativa irlandesa a vols dins Espanya

Una parella d'eivissencs ha aconseguit que Ryanair els pagui els 1.089 euros que els va costar haver de comprar tres bitllets nous perquè dia 9 de gener

David Ventura
1 min

Eivissa.Una parella d'eivissencs ha aconseguit que Ryanair els pagui els 1.089 euros que els va costar haver de comprar tres bitllets nous perquè dia 9 de gener de 2011 la companyia irlandesa no va deixar pujar el seu fill de 3 anys a l'avió, encara que duien el llibre de família. Ryanair va negar l'accés a l'aeronau en un vol Eivissa - Barcelona al fill de la parella, perquè, segons la companyia, l'infant també ha de dur el DNI.

Malgrat dur el llibre de família, els empleats de Ryanair es varen negar en rodó a deixar pujar el petit al·ludint que la companyia només es regeix per la legislació irlandesa, que estableix que tots els menors de 14 anys han de portar el DNI o el passaport.

Per aquest motiu, els pares també hagueren de quedar a terra i tots tres volaren l'endemà. Després de comprar 3 nous bitllets, F.J.C. i P.V.R. varen demandar la companyia aèria irlandesa.

La sentència condemna Ryanair a pagar la quantitat reclamada i assumeix tota l'argumentació dels demandants. Així, es considera que la clàusula de submissió expressa als tribunals irlandesos que apareix en tots els contractes de Ryanair és nul·la en virtut de l'article 90.2 del RDL 1/2007, que prohibeix "la submissió expressa a tribunal diferent del que correspongui".

stats