Publicitat
Publicitat

COMUNICACIÓ

Revista 'Díngola': cinc anys d'informació en clau sineuera

Estàtua de Jaume II, Much i conflicte docent, alguns dels temes publicats amb més difusió

La revista local de Sineu, Díngola, editada per l'Obra Cultural Balear, ha complert cinc anys, que celebrà amb una festa diumenge passat.

Amb 400 exemplars impresos trimestralment (el municipi té menys de 4.000 habitants), la publicació combina l'edició en paper i l'edició digital. Els gèneres de reportatge i d'anàlisi de temes en profunditat es reserven per a l'edició en paper, mentre que el dia a dia és per a la web, en constant actualització. "Tenim una estructura molt professional", indica Miquel Puiggròs, coordinador de la revista juntament amb Marta Bergas.

El germen d'aquesta publicació fou l'obertura de la delegació de l'OCB a Sineu fa set anys. "Una de les necessitats que vàrem detectar era la de tenir un mitjà que parlàs en clau sineuera", explica Puiggròs. La publicació agafava el relleu de la revista 'Baula', que s'havia editat al municipi durant dos o tres anys durant la dècada dels 90. Avui, compta amb 150 subscriptors. Una cinquantena de socis de l'OCB a Sineu també la reben trimestralment a casa, mentre que els 200 números restants es venen a l'estanc del poble. "A web tenim més de 400 visites cada dia, que es disparen amb segons quins temes", ressalta Puiggròs.

Algunes de les notícies que han tingut més repercussió durant aquests cinc anys han estat la polèmica per la col·locació de l' estàtua de Jaume II i la reacció dels simpatitzants de l'entitat espanyolista Círculo Balear; la  querella contra el raper Valtònic i el conflicte docent centrat en l'Institut de Sineu, que ha tingut un paper protagonista, tant per la seva capacitat de mobilització com per la  dimissió i posterior imposició de l'equip directiu. Això no obstant, les notícies relacionades amb la festa del  Much són les que més visites generen.

Gloses i premis

La revista celebrà el primer lustre de vida amb una festa diumenge en què s'atorgà el prem Díngola i actuaren els xeremiers de Sineu, els Glosadors de Mallorca i el grup Tiu. El guardó fou per a Antònia Rotger, una de les primeres mestres de Sineu que va usar el català en l'ensenyament, per la seva tasca a favor de la llengua. En aquesta ocasió, també hi va haver un premi Parreta a la millor glosa sobre lligar, que guanyà Miquel Tugores 'Monara'.

 

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF