ALAIOR
Part Forana 09/06/2013

Recorren la llicència de Torralbenc

El PSM-Verds d'Alaior recorda que l'hotel està fora d'ordenació

Mercè Pinya
2 min

Palma.La pàgina web de Torralbenc descriu el negoci com un "hotel de luxe format per un conjunt de cases que es remunten als segles XIX i principis del XX, antigament pròpies de l'illa. Torralbenc reviu avui convertit en un hotel, recuperant l'essència de l'arquitectura i l'entorn natural que l'envolta". Amb tot, l'explotació turística es construí sense la declaració d'interès general per part del Consell Insular, preceptiva per edificar una instal·lació d'aquestes característiques. El Grup Marugal, promotor de l'establiment, aconseguí el permís d'activitat d'agroturisme de part de l'Ajuntament d'Alaior, governat pel PP, amb els informes jurídics i tècnics en contra.

Recurs de reposició

El grup municipal del PSM-Verds d'Alaior registrà divendres un recurs de reposició a l'Ajuntament perquè entén que la llicència no s'ajusta a dret perquè els promotors construïren un aparcament de 1.160 metres quadrats, una piscina de 165 metres quadrats, la remodelació d'un vial d'accés, unes construccions de nova planta i una edificació per albergar la instal·lació de bombeig, sense permís d'obra. En el recurs, denuncien que la finca Torralbenc Vell està fora d'ordenació, la qual cosa, argumenten, "impossibilita l'atorgament de qualsevol nova llicència d'edificació i ús de sòl". El recurs apunta que aquestes construccions han estat constatades per la Comissió de Medi Ambient del Govern balear i pels informes tècnics i jurídics de l'Ajuntament d'Alaior, contraris també a l'atorgament de la llicència. Des del PSM-Verds apunten a la "complicitat amb el promotor il·legal per part dels cinc membres de la junta de govern local", que atorgaren "impunement" el permís d'agroturisme. Així mateix, el recurs assenyala que "la llei és la llei i l'ha d'acomplir tothom, els que són amics i els que no són tan amics".

El recurs apunta que l'agroturisme ja està en plena explotació sense disposar del certificat de final d'obra, una "mostra d'arbitrarietat municipal mereixedora de ser depurada". Els econacionalistes denuncien també que l'agroturisme, que ja està en funcionament, incorre en una infracció greu en matèria turística, ja que que es comercialitza com un hotel de luxe i només té llicència d'agroturisme. A més, assenyalaren ahir mitjançant un comunicat que esperen que "l'equip de govern redreci la seva actuació, carregada d'errors".

Les tarifes per romandre a l'establiment turístic de la finca de Torralbenc Vell van d'entre els 198 i els 495 euros per passar-hi una nit dues persones.

stats