Publicitat
Publicitat

FORMENTERA

Principi d’acord per protegir el cable de fibra òptica

Representants dels consells pitiüsos, Govern balear, govern central i Capitania Marítima es reuniren ahir a la Delegació del govern espanyol a Eivissa per abordar la prohibició de fondeig a cala Jondal (Eivissa) i cala Saona (Formentera) per protegir el cable de fibra òptica, que es trencà dues vegades l’estiu passat a causa del fondeig d’embarcacions de gran eslora.

“Avui és la primera vegada que s’han reunit tots els actors implicats en el tema per prendre una decisió, tant els consells insulars com els executius balear i central. Des de la Conselleria d’Economia i Competitivitat entenem que hi ha d’haver una zona d’exclusió de fondeig que garanteixi la seguretat del cable de fibra òptica”, assenyalà ahir el director general d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic, Antoni Mateos.

La companyia Telefónica presentà, per la seva banda, una proposta que suposava restringir el fondeig en una àrea de 300 metres quadrats des de la costa d’Eivissa. Després de la reunió d’ahir, presentaran una nova proposta amb una superfície més reduïda, que no tingui tant d’impacte en aquesta illa, però que redueixi al mínim el risc de trencament del cable. Telefónica pretén prohibir el fondeig en un tram de 300 metres d’ample i 1.200 metres per llarg, cosa que el Consell d’Eivissa considera excessiva, motiu pel qual ha sol·licitat a la companyia que cerqui altres fórmules per protegir el cable o rebaixi el perímetre de protecció que ha determinat abans de sol·licitar la restricció dels fondejos en un indret en el qual, diuen, no hi ha zones de posidònia.

Segons el principi d’acord adoptat ahir, a finals de mes d’abril totes les parts es tornaran a reunir per estudiar la nova proposta i Telefónica exposarà com entén que protegirien el cable submarí restringint una zona més petita per permetre el cable submarí alhora que es pogués mantenir el desenvolupament normal de l’activitat nàutica a la costa pitiüsa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF