Publicitat
Publicitat

POLLENÇA

Polèmica en els primers actes de l’Abril de la República

Els organitzadors de l’onzena edició dels actes de l’Abril de la República, que commemoren la resistència democràtica al cop d’estat del general Franco, han denunciat que “el batle, Tomeu Cifre Ochogavia, que també és el regidor de Cultura, no ha deixat que les conferències de l’Abril de la República es duguin a terme al Museu de Pollença”, explicaren ahir en un comunicat conjunt les entitats Iniciativa Ciutadana per Pollença, l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica i els partits Alternativa per Pollença i PSM.

Els organitzadors dels actes, que començaren ahir amb la projecció del documental Las maestras de la República, havien triat el Museu de Pollença com l’indret on desenvolupar el cicle de conferències, “perquè és un lloc cèntric i ha acollit conferències i exposicions dins els actes de l’Abril de la República en el passat”.

Per la seva banda, el batle Cifre (PP) va “lamentar” que “es vulgui treure crèdit polític a partir d’un fet com aquest, que és perfectament explicable i sense cap intenció de perjudicar a ningú”. Segons la primera vara, “sense un pla de seguretat adequat, la realització de les conferències podria posar en perill les obres d’art que s’hi exposen”.

Per això, i segons els arguments del govern municipal, “com que hi ha altres espais iguals de funcionals i disponibles, i a partir de la instància que presentaren els organitzadors, entenguérem que no els feia falta cap espai expositiu i derivàrem els actes cap al Centre Cultural”, informà el batle.

Tot i això, els organitzadors del cicle Abril de la República argumenten que el director del Museu va estar d’acord a fer l’acte allà, sempre que es concedís el corresponent permís municipal”. “Vàrem sol·licitar el permís mitjançant una instància el 13 de març i encara no n’hem tingut cap resposta per escrit”, denuncien. A més a més, recorden als responsables municipals que “l’Ajuntament aprovà una moció per tal de commemorar l’aniversari de la República i, ja que no organitza res, almanco podria facilitar la feina als que la feim”, conclogueren els organitzadors.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF